• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Stroppiana Barbera d'Alba 2016 Barbera

Stroppiana Barbera d'Alba 2016

Stroppiana Barbera d'Alba 2016

Pris 189 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
Bara 10 st kvar
Lagring
Drick nu till och med 2023
Karaktär
Elegant & Kryddig
Färg
Djupt rubinröd med mörk kant
Land
Region
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Barbera
Typ
Rött
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/L
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Elegant, väldigt komplex doft med skogsbär, moreller och söta kryddor. Medelfyllig till fyllig smak i härligt elegant stil med silkiga tanniner, frisk bärighet och massor av körsbär, plommon och frisk syra. Lång avslutning med frisk syra och mörk frukt.

Passar till

Klassiskt bra köttvin, gärna från grillen med lite färska örter och sot. Även toppen till mogna, lagrade ostar. Perfekt till en vildsvinsragu med taglitelle. Servera svalt, kring 18 grader.

Beskrivning

Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med.

Vinmakning

Druvorna skördades för hand i mitten av oktober. Efter pressning fick musten jäsa med skalen i 10 dagar med överpumpningar 4-6 gånger om dagen för att dra ut maximalt med färg och tannin. Efter jäsning separeras juicen från jästfällningen och malolaktisk jäsning sker i ståltank. Totalt producerades 3500 flaskor 2016.