• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Stroppiana Altea Barbera d'Alba Superiore 2016 Barbera

Stroppiana Altea Barbera d'Alba Superiore 2016

Pris 199 kr

Årgångar i lager

  • 2017
    219 kr
    750 ml
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller låt mogna till och med 2022
Karaktär
Fruktigt och elegant
Färg
Intensivt rubinrött
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Barbera
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Runda, mogna och fruktiga aromer med stor röd fruktpalett, kakao, vanilj och fatkryddor såsom peppar, ceder och enbär. Stora, fylliga och relativt fylliga smaker av mycket mörka frukter och peppar med tydliga fattoner. Fräsch, ren syra som rundas av fint med vaniljtonen från ekfaten. Lena tanniner och ett långt, mörkfruktigt avslut.

Passar till

Servera svalt runt 17-18 grader. Denna röda är lite rundare och fruktigare än andra Nebbiolos så det passar att drickas tillsammans med tagliatelle och vildsvinsragu, ugnsrostat kött och polenta eller till lagrade, italienska ostar såsom Robiola och Raschera.

Beskrivning

Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med. Den årliga produktionen av Stroppiana Altea Barbera uppgår till endast 3500 flaskor. Vinet skördas i mitten av oktober och musten fermenteras med skalet under cirka tio dagar vid en kontrollerad temperatur som inte överstiger 30 grader. Minst 4-6 dagliga överpumpningar extraheras det mesta av den karakteristiska granatröda färgen och dess tanniner. Vid slutet av jäsningen överförs vinet till ståltankar för dekantering och separationen som uppstår genom frekvent dekantering. Efter malolaktisk jäsning tappas vinet på flaska under senvåren och släpps efter ytterligare en månads vila.

Populära viner med samma druva