*Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
Slut
Fri frakt från 799 kr
Nöjd kund-garanti
Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut
Det här vinet är perfekt till hummer, sjötunga och kammusslor med saffran. Vinproducentens egna favorit är foie gras med kvittensylt.
Smaken är frisk och rund med inslag av gula plommon och grapefrukt. Eftersmaken är lång och balanserad med inslag av mineral. Vinet serveras vid 12-14 °C och dekanteras i en timme.
Château de Caraguilhes är en mycket stor egendom i Corbières som grundades av cistersianermunkar på 1100-talet. Egendomen omfattade redan från början cirka 600 hektar vilket inte har förändrats sedan dess. Lionel Faivre, som etablerat sig som vinodlare i Algeriet, tog över Caraguilhes 1958 och bestämde sig redan då för att odla ekologiskt. Det tog honom trettio år att ställa om allt och få hela egendomen certifierad. Château de Caraguilhes är idag den största producenten av certifierat ekologiska viner i Corbières. År 2005 köpte Pierre Gabison hela verksamheten och driver den vidare i samma anda. Solus är Caraguilhes toppvin och görs både i rött och vitt. Druvorna plockas i utvalda lägen och det vita görs till 100% på grenache blanc som både får jäsa på och sedan lagras i 600-liters fat av fransk ek.