• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Solus White 2012 Annan

Solus White 2012

Pris 215 kr 241 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

Bevaka

Oj då, den här produkten är tyvärr slut i lager! Ange din mailadress för att bevaka produkten, du blir meddelad när det åter är i lager!
Din bevakning är nu registrerad. Så fort produkten kommer in i lager skickar vi dig ett mail!

Bevaka

För att bevaka en produkt behöver du ange din epostadress och godkänna våran integritetspolicy.
Jag godkänner integritetspolicyn hos Vinoteket.

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu
Karaktär
-
Färg
Ljus gult.
Land
Frankrike
Region
Languedoc-roussillon
Distrikt
Corbières
Klassificering
AOC
Huvuddruva
Annan
Druvor
100% grenache blanc
Vintyp
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Smaken är frisk och rund med inslag av gula plommon och grapefrukt. Eftersmaken är lång och balanserad med inslag av mineral. Vinet serveras vid 12-14 °C och dekanteras i en timme.

Passar till

Det här vinet är perfekt till hummer, sjötunga och kammusslor med saffran. Vinproducentens egna favorit är foie gras med kvittensylt.

Beskrivning

Château de Caraguilhes är en mycket stor egendom i Corbières som grundades av cistersianermunkar på 1100-talet. Egendomen omfattade redan från början cirka 600 hektar vilket inte har förändrats sedan dess. Lionel Faivre, som etablerat sig som vinodlare i Algeriet, tog över Caraguilhes 1958 och bestämde sig redan då för att odla ekologiskt. Det tog honom trettio år att ställa om allt och få hela egendomen certifierad. Château de Caraguilhes är idag den största producenten av certifierat ekologiska viner i Corbières. År 2005 köpte Pierre Gabison hela verksamheten och driver den vidare i samma anda. Solus är Caraguilhes toppvin och görs både i rött och vitt. Druvorna plockas i utvalda lägen och det vita görs till 100% på grenache blanc som både får jäsa på och sedan lagras i 600-liters fat av fransk ek.