• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 624 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Garcia + Schwaderer är efternamnen på paret Constanza och Felipe som träffades när de jobbade på en av Chiles största vinproducenter 2001. Under några år mognade idén om att starta eget och 2006 gjorde de slag i saken och drog igång sin egna vinproduktion. Efter att i många år behövt se fantastiska små odlingar druvor passera då de varit för små för de stora producenterna de jobbade för kunde de äntligen välja fritt bland den otroliga frukt som Chile har förutsättningar att odla. Till just deras syrah har de valt druvor från två olika vingårdar i de allra kallaste delarna av Casablanca Valley. Till skillnad från pinot noir odlingarna i dalen, som göms från solen, har syrah-odlingarna västerläge med mycket solexponering för att få en stor och mognare frukt. Vinet utsågs tidigare i år till Chiles näst bästa, men till en tredjedel av priset av vinnarens och producerades bara om 3 954 flaskor.

Passar till

Kryddiga, smakrika köttbitar, charkbrickor eller någon fyndig rätt med svarta oliver. Servera under rumstemperatur kring 16-18 grader, gärna efter någon timmes dekantering.

Utmärkelser

Guld - Wines of Chile Award 2014
92 poäng - Guía Descorchados 2014
92 poäng - La CAV, Magazine

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu till och med 2020.
Färg
Mörkt lilablå färg med djupare kanter.
Land
Chile
Region
Aconcagua
Distrikt
Casablanca Valley
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
100% Syrah
Typ
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
15%
Se även
 • Huvuddruva

  Shiraz/Syrah

  Kärt barn har många namn sägs det och det stämmer verkligen in på denna druva, även om de mest vedertagna namnen är Shiraz och Syrah. Oavsett namn, är Shiraz/Syrah utan tvekan en av de mest mytomspunna blå druvorna i vinvärlden. 

 • Land

  Chile

  Vad man vet odlades det vin i Chile redan på 1500-talet. Men det var inte förrän i mitten av 1980-talet som viner av god kvalitet lanserades på marknader utanför Chile.

 • Region

  Aconcagua

  En av Chiles viktigaste vinregioner med fyra klimatzoner.

  Vinregionen Aconcagua är döpt efter Sydamerikas högsta berg, och atlantvindarna gör att druvorna frodas. Regionen är känd för sina aromatiska röda viner.

 • Distrikt

  Casablanca Valley

  Casablanca Valley, ett coolt vindistrikt i heta Chile.
  Svalkan från Stilla Havet gör att Casablanca Valley kan erbjuda riktigt krispiga vita viner. Dessutom är mjuka och bäriga Pinot Noir utmärkande för området.