Beskrivning

Under 1981 etablerade Ron och Diane Miller, Silverado Vineyards, i hjärtat av Stags Leap distrik. Under åren expanderade de sin egendom till att omfatta sex distinkta vingårdar i Napa Valley och Carneros . Den vackra skörd från dessa rancher är den enda källan till Silverados fantastiska viner, en av dem är denna fylliga och fantastiska Cabernet Sauvignon.

Passar till

Dekantera och servera runt 16-20°C. Det här vinet är perfekt till smakrika rätter av nötkött, vilt eller lamm, gärna med gräddstuvad svamp som tillbehör.

Utmärkelser

92/100 - James Suckling, 2021

Produktinformation

Lagerstatus
106 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Djupt mörkrött
Land
USA
Region
Kalifornien
Distrikt
Napa Valley
Producent
Silverado Vineyards
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
85% Cabernet Sauvignon, 14% Merlot, 1% Cabernet Franc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
14.4%
Se även
 • Producent

  Silverado Vineyards

  Har en gedigen historia i Napa Valley.
  De var först 1981 som Silverado Vineyards började framställa sitt vin. Sedan dess har de fått ett utmärkt rykte för både kvalitet och konsistens. 

 • Land

  USA

  I USA produceras det vin i alla femtio delstater, ja faktiskt till och med i Alaska, dock sker hela 90 % av vinproduktionen i delstaten Kalifornien. Efterföljande kommer Oregon och Washington State.

 • Region

  Kalifornien

  USA är ett modernt och nytänkande vinland som är en seriös utmanare till de traditionella vinregionerna i Europa. Kalifornien, som står för huvuddelen av vinproduktionen, har kallats en av världens mest intressanta vinregioner just nu.

 • Huvuddruva

  Cabernet Sauvignon

  Världens mest odlade druva!