ett elegant vin som passar perfekt till rätter som viltfågel, anka och saftiga fläskrätter. Den silkeslena fruktigheten och mjuka tanninerna gör sig också utmärkt till smakrika svamprätter, exempelvis en klassisk svamprisotto eller en krämig gratäng. För en fantastisk vinupplevelse, servera det vid en temperatur på 16–18 grader.
Vinet bjuder på uttrycksfulla och eleganta aromer av körsbär, skogshallon och röda vinbär. Smaken är fokuserad på röda bär, subtila nyanser av trädgårdsörter, mineraler och en fin floralitet som ger vinet en extra dimension. Kroppen är medelfyllig, vilket skapar en härlig balans mellan frukt och struktur, och avslutningen är läckert ihållande och frisk.
Vinifiering: Intensiv mäskjäsning. Skonsam pressning med 0,6 bar. 50 % rostfritt stål och 50 % 15 månaders lagring på använda ekfat av Palatina-und Allier–ek.