Sicomoro Morello Riserva 2012 (6 Flaskor i Trälåda)
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Sicomoro Morello Riserva 2012 (6 Flaskor i Trälåda)


Premanent nedsatt pris
Sicomoro Morello Riserva 2012 (6 Flaskor i Trälåda)

TOTALT 6 FLASKOR I TRÄLÅDA

I kustbelägna Maremma i Toscana ligger distriktet Morellino di Scansano och i hjärtat av regionen ligger Vignaioli di Morellino di Scansano som är appellationens största producent bestående av 150 odlare som tillsammans driver produktionen. Appellationen fick den högsta kvalitetsstatusen i Italien (DOCG) 2007 och viner härifrån är klassiska Sangiovese-viner med massor av karaktär och finess. Detta exemplaren, Sicomoro Riserva 2012, är ett typexempel på läcker mat-Sangiovese med 12 månader på nya ekfat och från det riktigt vassa 2012!

Lagring: Drick nu, eller låt utvecklas till 2025

Karaktär: Smakrikt och elegant

Färg: Rubinrött

Land: Italien

Region: Toscana

Distrikt: DOCG Morellino di Scansano Riserva

Passar till: Komplext vin som passar bäst ihop med välkomponerade kötträtter, gärna med lite krydda och tryck. Underbart med ost och kallskuret. Servera ett par grader under rumstemperatur och gärna efter en stund i karaff.

Druvor: 100% Sangiovese

Doft & Smak: Koncentrerad, fruktig och rostad doft med mörka körsbär, kanel, vanilj och kakao. Fyllig, torr och stor smak med mycket mörka bär, ekfatstoner och välintegrerade tanniner. Skön värme från alkoholen och en lång, djup avslutning med referenser till doften.

Innehåll
0 flaskor (i trälåda)
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller