• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Shiraz eller Syrah?

Pris 999 kr
Shiraz eller Syrah, det är frågan?

Mörk frukt, fyllighet och ren elegans i harmoni!

Shiraz eller Syrah är utan tvekan en av de mest mytomspunna blå druvorna. Efter många om och men är det nu fastslaget att denna ädla druva härstammar från Frankrike och att det ursprungliga namnet är Syrah. Druvan kom till Australien år 1832-1833 och fördes dit från Frankrike av skotten James Buby, som först kallade den Scyras, men i Australien fick den namnet Shiraz. Beteckningen Shiraz har av allt att döma således uppkommit i Australien, där myten om det persiska ursprunget tycks ha tillkommit i ett senare skede.

Det är en stor, fruktdriven och pepprig druva som med fördel serveras till en mustiga gryta som fått puttra länge på spisen, sedan får glaset gärna behållas välfyllt även efter maten och då till en bit mogen Gruyèreost. Perfekt harmoniserade smaker! Här har vi samlat ett gäng viner gjorda på denna ädla druva från ett antal stora vinländer.

Totalt 9 Flaskor

* Erbjudandet gäller så länge lagret räcker.

Innehåll
9 flaskor
Lagerstatus
100+ st

Vinlådan Innehåller

 • Harbour Bridge Shiraz 2019

  Antal:2
  129 kr
 • Smithfield Cellars Shiraz 2019

  Antal:2
  99 kr
 • Louis Eschenauer Syrah 2019

  Antal:2
  99 kr
 • Butchers Block Shiraz 2016

  Antal:1
  129 kr
 • Terre di Bruca Coccio Syrah Sicilia 2019

  Antal:2
  109 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS