• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 28 260 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Vinlådan Innehåller

 • Von Reben Riesling 2015

  Hintar av gröna äpple, saftig persika och mogen aprikos. Friskhet med frisk syra och ett kvardröjande avslut.

  6st

  120kr

  Beskrivning

  Tyskland har alltid producerat några av världens finaste Rieslings, men den torra stil efterfrågas mer och mer från dagens konsumenter, vinproducenterna har då fulländat denna stil. De eleganta vinerna är en riktig match med mat, vilket är varför de är älskade av världens sommelierer och finns med på varje bra restaurang världen över. Skarp, uppfriskande Riesling från de böljande kullarna i Rheinhessen, där druvorna har odlats i mer än tusen år. Denna enastående producent producerar fantastiska moderna Rieslings, detta är en torr och elegant Riesling med uttalande äpplen och citrusfrukter.

  Passar till

  Serveras vid 8-10 grader. Den är jättegod tillsammans med skaldjur eller att avnjutas på egenhand.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Tillfälligt slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Karaktär
  Friskt & Fruktigt
  Färg
  Ljust gyllene
  Land
  Tyskland
  Region
  Rheinhessen
  Huvuddruva
  Riesling
  Druvor
  100% Riesling
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  12%
 • Karl May Riesling Trocken 2014

  Doft av nyskördade mogna päron, gröna äpplen och körsbärsblom. Pigga smaker av citrus följt av rika stenfrukter och en elegant ton av mineralitet.

  6st

  172kr

  Beskrivning

  Tyskland anses fortfarande som den bästa producenten av rieslingviner. Med 13 olika vinregioner, erbjuder druvan en stor variation av stilar, men här har du en klassisk torr riesling från det historiska Rheinhessen. Den är gjord av bröderna Peter och Fritz May, som båda har en modern syn på vinframställning, med miljövänliga metoder i vingården och ett "ickeingripande" förhållningssätt i källaren. Detta återspeglas i en ren och elegant riesling, full av levande frukt och finess.

  Passar till

  Med sin rena, levande frukt och finess är denna riesling ett mycket bra alternativ att servera med skaldjur. Servera runt 8-10°C

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Tillfälligt slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Karaktär
  Friskt & Fruktigt
  Färg
  Ljust gyllene med grön kant
  Land
  Tyskland
  Region
  Rheinhessen
  Huvuddruva
  Riesling
  Druvor
  100% Riesling
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  12%
  Se även
 • Huvuddruva

  Riesling

  Riesling- världens bästa druva? Ja, frågar man tyskarna själva och många med dem så är svaret solklart ja! Riesling är verkligen en druva som väcker känslor hos många av oss. Nedan finner du mer information samt en rad härliga och njutningsfulla exemplar.

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.

 • Land

  Tyskland

  Tyskland är världens sjunde största vinproducerande land. Med en produktion på ca 10,3 miljoner hektoliter vin per år placerar sig Tyskland på en sjunde plats vad gäller mängd vin som produceras i landet.