• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Ricca Terra Bronco Buster White Blend 2017 Vermentino

Ricca Terra Bronco Buster White Blend 2017

"Lite galen druvblandning av spännande Medelhavsdruvor från en av Australiens främsta druvodlare"

Pris 195 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Pey Blanc Pluriel Blanc 2019

Pris: 169 kr

Frisk och fruktig blend från Provence nya stjärna

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht.
Karaktär
Fruktig & Aromatisk
Färg
Klart citrusgul
Land
Australien
Region
New South Wales
Distrikt
Riverina
Producent
Ricca terra vintners
Huvuddruva
Vermentino
Druvor
Vermentino, Greco, Fiano, Arinto
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12,2%
Se även

Doft & Smak

Frisk, aromatisk och fruktig doft av vita blommor, citrus, stenfrukt, vitpeppar och mineraler. Frisk, krispig och saftig smak av omogna stenfrukter, lime, färska örter och nyklippt gräs. Frisk, krispig syra i avslutningen.

Passar till

Kul vin att bara smutta på med vinälskande vänner, till medelhavs-tapas, en skaldjurspasta eller varför inte till calamari fritto. Servera kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning

Namnet Bronco Buster härstammar från ägaren Ashley ratcliffs tidigare karriär som tämjare av hästar. Enligt honom är likheterna mellan att tämja en häst och odla nya druvsorter på ny mark tydliga. Vision, kunskap, tillit och tålamod är de egenskaperna som verkligen ger resultat. Så vinet som hyllar detta innehåller inte mindre än fyra olika, för Australien udda druvsorter i form av Vermentino, Greco, Fiano och Arinto. Saftigt, kul och aromatiskt vin som lika gärna kan avnjutas som det är eller till grillade skaldjur. 630 kollin produceras totalt... Kanske enda blandning av dessa druvor av sitt slag i världen.

Om producenten

Ricca Terra grundades 2003 av makarna Ashley och Holly Ratcliff i syfte att lyfte bortglömda druvsorter som de ansåg vara perfekta för klimatet i Riverina som är väldigt likt det kring Medelhavet. Med en bakgrund som rikskänd flygande vindruvsodlare (Ashley) hittade han, i sitt tycke, perfekta odlingsmarker i lite undervärderade regionen Riverina som, tack vare sitt varma klimat mest producerade stora bulkviner. Ashley fann dock snabbt att det borde vara perfekt för just de druvorna som odlas kring Medelhavet och då främst i Italien och östra Spanien. En pionjär som snabbt gjort sig ett rykte som producent av flera av de mest spännande vinerna i landet.