Dekantera och servera runt 16-20°C, tillsammans med lite elegantare och kraftigare rätter, gärna till vild kanin med schalottenlök och timjan, ett ankbröst med kantareller, eller en provensalsk gryta. Generellt ett bra köttvin.
Eleganta aromer, med toner av katrinplommon, fikon och karamell. Smakerna är fylliga och kraftfulla och välstrukturerade, med trivsam rondör och välbalanserade tanniner. I det långa avslutet kommer toner av kaffe, rostat bröd och mörk choklad
Påvarna i Avignon bestämde sig för att tillbringa sina somrar i detta Château med utsikt över den lilla byn Châteauneuf du Pape redan på 1300-talet. Det var också de som lanserade vinodlingens kallelse för denna enorma terräng, där rester av medeltiden fortfarande finns. Cuvée Roque Colombe återspeglar det bästa av en fin terroir med jordar fulla av flodstenar som blivit polerade under årtusenden och som uttrycker all den elegansen som gamla Grenache-vinstockar i den norra regionen gör.