Beskrivning

Rhonéa är ett kooperativ med över 200 vinmakare, som har valt att samla sin expertis och blåsa liv i en kreativ, banbrytande modell, baserad på sin kunskap om Rhônedalens viner. Dessa hantverkare är starkt knutna till regionens terroir och familjejordarna och har typiska franska kunskaper som överlämnats och ärvts genom generationer. Det är självklart att de är starka förespråkare för sin region, god mat och vin, enkelhet och nöje. En uppfriskande vind av förändring blåser över Rhonéa-kooperativet. Begåvade, nyfikna och kreativa hantverkare och anställda är fulla av nya idéer och bidrar aktivt till en delaktighetsmodell som samlar färdigheter och genererar nya och ofta lite ovanliga koncept.

Passar till

Dekantera gärna och servera runt 16-20°C till grillat eller ugnsrostat rött kött, eller till de flesta mellan- eller vällagrade ostar.

Produktinformation

Lagerstatus
160 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Rhônedalen
Distrikt
Visan
Producent
Rhonéa
Huvuddruva
Grenache
Druvor
46% Grenache, 45% Syrah, 5% Carignan, 3% Mourvèdre
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.4 g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Kategorier
 • Producent

  Rhonéa

  Rhonéa är en familj med över 200 vinmakare som har valt att samla sin expertis och blåsa liv i en kreativ, banbrytande modell, baserad på sin kunskap om Rhône Valley-viner.

 • Huvuddruva

  Grenache

  Grenache är en dåldis i flertalet stora namnkunniga distrikt trots att den är en av de viktigaste druvor i de stora vinerna som, Chateauneuf-du-pape, Priorat och många fler där till.

  Grenache är verkligen väl värd att upptäcka både som singeldruva samt även i all världens olika blends.

 • Region

  Rhônedalen

  Rhône ligger intill floden med samma namn. Härifrån kommer Châteauneuf-du-Pape och flera andra toppviner. Regionen delas in i norra och södra Rhône vilka skiljer sig åt både när det gäller klimat och regler kring odlingen.

 • Distrikt

  Visan

  Den natursköna staden Visan i Frankrike är omgiven av Aleppo-talldoftande kullar som höjer sig hundratals meter över havet. Den är en av de 16 städer vi förknippar med privilegiet att klassas enligt Côtes-du-Rhône AOC. Trots att klassificeringen oftast för tankarna till rosé och vita viner, så är Visan mest känt för sina röda Grenache- och Syrahbaserade viner.