Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Vin från Piemonte Italien
Renato Ratti Langhe Nebbiolo 2021 Nebbiolo

Renato Ratti Langhe Nebbiolo 2021

219kr

Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Renato Ratti - Baroloinnovatören nummer ett!

Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader, gärna tillsammans med nötkött och lamm, men även till vilt och kraftiga såser.

Uttrycksfull doft av plommon, mogna körsbär samt kryddig garrigue. Smaken präglas av körsbär, örter, läder samt tydlig karaktär från de 12 månader på franska ekfat varav 30 % på nya, vilket ger en elegant smak av vanilj och choklad. Vinet har en lång och elegant finish.

Omdömen

Beskrivning

Vid mitten av 1900-talet trodde man att Barolo skulle smaka på ett sätt; kraftfull, bentorrt och med sträva tanniner. Men det skulle inte räcka för oenologen Renato Ratti. 1960 kartlade han markerna i Barolo med samma detalj som munkarna gjorde i medeltida Bourgogne. Sen planterade han fält i närheten av Barolo, i staden La Morra, där han hade analyserat fram att man kunde producera Barolo viner i en silkeslen och köttig stil som aldrig förut sett dagens ljus. Under ledning av Renato Rattis son Pietro byggs en helt ny vingård. Vingården är skräddarsydd för att passa alla avseenden att bära druvor från det unika område som Renato Ratti identifierade under 1960-talet. Från år 2005 har Renato Rattis viner gått från seger till seger. Till exempel. fick hans 2005 Barolo topp plats på Wine Spectator legendariska Top 100 listan, och 2006 blev den nr 1 på Wine Enthusiasts 100 bästa.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt