Redheads Yard Dog Red 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Redheads Yard Dog Red 2014 Cabernet Sauvignon
Prisvinnande vin
Angus The Bull Cabernet Sauvignon 2015

Pris: 159 kr

Redheads Yard Dog Red 2014

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller till och med 2019
Karaktär
Medelfylligt och fruktigtThis red is all about fruit power and easy drinkability, with just a subtle touch of oak maturation that adds to the flavours, rather than being distinct.
Färg
Karmosinröd
Land
Distrikt
Producent
RedHeads Studio
Huvuddruva
Druvor
86% Cabernet Sauvignon, 6% Sangiovese, 5% Merlot, 3% Lagrein
Typ
Rött
Alkoholhalt
10,5%

Doft & Smak

Klara aromer av röda frukter med en ton av cederträ. Utsökta smaker av röda frukter som ramas in av silkeslena tanniner. Med stor del Cabernet får vinet ett djup medan Petit Verdot tillför livlig struktur och karaktär.

Passar till

Dekantera och servera runt 18 grader. Servera gärna tillsammans med grillade lammracks och ett vitlöks- och rosmarinmos på sötpotatis. Ett perfekt grillvin som även passar tillsammans med en spenatgratäng eller en kvalitativ ostbricka.

Beskrivning

Tony Laithwaite kom på den briljanta idén att skapa en studio för unga, kreativa vinmakare att samlas i på sin fritid för att göra små batcher fantastiska viner. Idag överses verksamheten av stjärnvinmakaren Dan Graham som också är hjärnan bakom denna eleganta Bordeauxblend. Hans team letar runt efter de allra finaste druvorna och makar sedan dem för hand i deras lågteknologiska källare. Deras Yard Dog är ett fruktigt och lättdrucket vin men en lätt ton av ek.