Beskrivning

Ännu ett lite annorlunda exempel på hur det dynamiska gänget i Redheads Studio experimenterar med druvblandningar. Återigen har de tagit fram en blend på Pinot Noir och Shiraz, något som får anses som lite annorlunda, vilket RedHeads också är. Bakom MC1R står makarna Deb och Matt Poole. Att säga att de har vinodling i blodet är, som man brukar säga, bara förnamnet. Deb är idag sjätte generarionens vinmakare på deras vingård som hennes farfars farfar köpte redan 1851. Familjens filosofi är enkel - PAST meet PROGRESS - och i sann Basossa-anda är meningen att makarnas barn ska föra arvet vidare i att odla högkvalitativa Cabernet Sauvignon, Shiraz och Pinot Noir. På tal om högkvalitativ, kolla medaljregnet deras MC1R fått. Vi instämmer i lovsången!

Passar till

Servera något svalt, runt 14-16°C, tillsammans med en lammgryta, anka, eller lax.

Utmärkelser

90-94 poäng - International Wine Awards 2019
Guld - International Wine Awards 2019
Guld - Catavinum World Wine and Spirits Competition 2019
Guld - China Wine & Spirits Awards 2019

Produktinformation

Lagerstatus
131 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Australien
Region
South Australia
Distrikt
Barossa Valley
Producent
RedHeads Studio
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
80% Pinot Noir, 20% Shiraz
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Producent

  RedHeads Studio

  Historien om RedHeads Studio började 2002 – då ett frö av en idé började växa hos grundaren Tony Laithwaite. Tänk om några av Australiens bästa unga vinmakare med global erfarenhet fick helt fria händer för att skapa banbrytande vin!

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  South Australia

  Motorn i Australiens vinproduktion.
  South Australia upptar ett enormt område med skiftande geografi och klimatförhållanden. Det ger möjlighet att producera viner av varierande karaktär. 

 • Distrikt

  Barossa Valley

  Australiens mest kända vindistrikt.
  Barossa Valley är ett vindistrikt i Australien där man producerar flera olika sorters druvor. Den mest känd druvan är den fruktiga Shirazdruvan.