• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Red Fire Old Vine Zinfandel 2019 Zinfandel

Red Fire Old Vine Zinfandel 2019

Pris 129 krÅrgångar i lager

  • 2019
    129 kr
    750 ml
  • 2020
    129 kr
    750 ml


Lagerstatus
210 st
Lagring
Drick nu till och med 2022
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Blålila
Land
Italien
Region
Puglia
Klassifikation
IGP
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Zinfandel
Druvor
100% Zinfandel från gamla stockar
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
10 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även
Kategorier

Doft & smak

Stor, koncentrerade och fruktig doft av plommon, björnbär, moreller och russin tillsammans med peppar, blåbärssylt och choklad. Fyllig, rund och sötfruktig smak med massor av blåbär, björnbär, mörka körsbär och vinbärssaft, allt snyggt inbäddat i en mjuk kropp med bra tanninstruktur.

Utmärkelser

Guld - Asia Wine Trophy, 2019
Brons - International Wine & Spirit Competition, 2019
Brons - Decanter Asia Wine Awards, 2019

Passar till

Servera vid 16-18 grader till en mängd olika rätter, helst från grillen och gärna med en kryddig rub eller glaze. Testa till riktigt kolgrillade oxribs.

Beskrivning

I och med den tydliga appassimento-trenden i Sverige och med tanke på att vi snart går in i grilltider så bestämde vi oss för att, med ljus och lykta, leta efter säsongens mest passande vin. Efter idogt sökande fann vi så till slut vad vi letade efter, längst ner på den italienska klacken, där en grupp lokala odlare har ett par fantastiska vingårdar med knotiga, gamla Zinfandelstockar. Dessa producerar enormt koncentrerade och syltiga druvor med massor av smak, karaktär och frukt. Tillsammans med våra vänner på EnoItalia blev slutresultatet Red Fire Old Vine Zinfandel. Årets mest smakrika och grillvänliga rödvin!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS