• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Red Fire Old Vine Zinfandel 2018
I och med den tydliga appassimento-trenden i Sverige och med tanke på att vi snart går in i grilltider så bestämde vi oss för att, med ljus och lykta, leta efter säsongens mest passande vin. Efter idogt sökande fann vi så till slut vad vi letade efter, längst ner på den italienska klacken, där en grupp lokala odlare har ett par fantastiska vingårdar med knotiga, gamla Zinfandelstockar. Dessa producerar enormt koncentrerade och syltiga druvor med massor av smak, karaktär och frukt. Tillsammans med våra vänner på EnoItalia blev slutresultatet Red Fire Old Vine Zinfandel. Årets mest smakrika och köttvänliga rödvin!

Lagring: Drick nu till och med 2022

Karaktär: Fruktig, syltig och smakrik

Färg: Blålila

Land: Italien

Region: Puglia

Passar till: Servera vid 16-18 grader till en mängd olika rätter, helst från grillen och gärna med en kryddig rub eller glaze. Testa till riktigt kolgrillade oxribs.

Druvor: 100 % Zinfandel från gamla stockar

Doft & Smak: Stor, koncentrerade och fruktig doft av plommon, björnbär, moreller och russin tillsammans med peppar, blåbärssylt och choklad. Fyllig, rund och sötfruktig smak med massor av blåbär, björnbär, mörka körsbär och vinbärssaft, allt snyggt inbäddat i en mjuk kropp med bra tanninstruktur.

Priser:

Guld - Asia Wine Trophy, 2019
Brons - International Wine & Spirit Competition, 2019
Brons - Decanter Asia Wine Awards, 2019

Alkoholhalt: 13,5%

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Slut
Kategorier

Vinlådan Innehåller

  • Red Fire Old Vine Zinfandel 2018 (i trälåda)

    Antal:6
    129 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS