• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 33 664 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Nürnberg Rauschgold Engel är en glögg skapad på ett läckert kraftfullt italienskt rött vin och har en tät mörk färg. Glöggen har gjorts enligt den speciella Nürnbergtradition med den klassiska kryddningen som bland annat består av kanel, nejlika och blåbär. 

Den vackra etiketten är skapad av Balthasar Hauser som designade den för första gången efter det trettioåriga kriget. Han sakpade den till minne av sin avlidna dotter Anna, vars ansikte fick pryda den första Rauschgoldengeln, "den gyllene ängeln"

Glögg eller i Tyskland Glühwein är en söt, kryddad dryck som dricks uppvärmd. Den kan bestå av vin, sprit (brännvin, rom, brandy, konjak) samt saft och kryddor. Vår alldeles egna glögg är egentligen en tysk Glühwein! Översätter man glödgat vin till tyska blir det just Glühwein. Denna variant är bra mycket mindre söt än den svenska varianten och dricks med fördel i en ordentlig mugg med en skiva Apelsin. Tycker du att den svenska glöggen ibland blir lite för sötsliskig är detta juldrycken för dig! En standardglögg innehåller vanligtvis en mängd olika druvor och kan i många fall beskrivas som en restprodukt gjort på överblivna slattar. En mer högkvalitativ och spännande dryck att bjuda på till Kalle Anka än denna Glühwein blir dock svårfunnen!

Passar till

Avnjut denna läckra glögg varm, gärna framför brasan efter en krispig promenad. Passar fint till juliga tilltugg som pepparkakor toppade med Stilton.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Djupt mörkrött
Land
Tyskland
Druvor
Blend
Typ
Kork
Passar till
Volym
1000 ml
Sockerhalt
9 g/100ml
Alkoholhalt
10.5%
 • Karaktär

  Fylligt & Smakrikt

  Under denna kategori faller viner in som är ekfatslagrade, alternativt som fått mycket kontakt med sin jästfällning och utan sötma.

 • Land

  Tyskland

  Tyskland är världens sjunde största vinproducerande land. Med en produktion på ca 10,3 miljoner hektoliter vin per år placerar sig Tyskland på en sjunde plats vad gäller mängd vin som produceras i landet.