Pure Blanc 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Premanent nedsatt pris Ekologiskt vin
Pure Blanc 2013 Annan

Pure Blanc 2013

Pure Blanc 2013

Tillfälligt slut

Pris 109 kr 125 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2016.
Färg
Ljust halmgult.
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
Blandning av gröna druvor.
Typ
Vitt
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

Fruktig, ren doft med päron, aprikoser och lite ekfat. Medelfyllig, rund och fruktig smak med äpplen, päron och limefrukt. Saftig och ren stil med frisk syra och mjuka, lena ekfatstoner. trevlig avslutning med ännu mer gröna trädgårdsfrukter som stannar.

Passar till

Bra allroundvin som funkar till festliga buffén, kycklingsalladen eller en fiskgryta. Servera kallt kring 10 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Domaine Bassac är en av förgrundsfigurerna i den ekologiska revolutionen som just nu pågår i Languedoc. Firman drivs av de tre bröderna Louis, Henry och Pierre Delhon och tillsammans med sina söner sköter de i stort sett hela verksamheten inom familjen. I början av 90-talet, när omställningen till ekologisk odling inleddes, skrattade många åt deras hängivna dedikering där de t o m hjälpte och såg till att deras grannar odlade utan bekämpningsmedel, men idag, 30 år senare är de en av de mest välrenommerade producenterna i hela regionen. Vinet Pure Blanc är precis vad det heter - ett rent vitt vin där fokus ligger på ett så uttrycksfullt vin som möjligt för priset.