Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Tenuta Sette Ponti

(1)

Lär dig mer och köp vin från Tenuta Sette Ponti online. 

Vad är Tenuta Sette Ponti?

Tenuta Sette Ponti är inte bara en vingård. Det är en plats där passion för vin och en djup respekt för tradition går hand i hand. Det är en symbol för kvalitet och innovation inom den italienska vinvärlden, där varje flaska berättar en historia om dedikation och hantverksskicklighet.

Tenuta Sette Pontis historia

Historien om Tenuta Sette Ponti börjar i det pittoreska landskapet i hjärtat av Toscana. Här, i en region som är världsberömd för sitt vin, har vingården vuxit fram ur en rik jordbruksarv. Gården har varit i familjen Moretti's ägo sedan 1950-talet, och det är med stor omsorg och kärlek till vinmakning som de har utvecklat Tenuta Sette Ponti till det välrenommerade varumärke det är idag.

Varifrån kommer Tenuta Sette Ponti?

Tenuta Sette Ponti ligger i det frodiga landskapet i Valdarno, mellan de historiska städerna Arezzo och Firenze. Området är känt för sitt idealiska klimat och sina perfekta jordförhållanden för att odla druvor av högsta kvalitet. Vingårdarna breder ut sig över böljande kullar och är hem till gamla vinstockar som får dra full nytta av den toskanska solen.

Vad gör Tenuta Sette Ponti för vin?

Vi på Vinoteket är stolta över att presentera Tenuta Sette Pontis sortiment av viner. De är mästare på att skapa viner som speglar regionens terroir och karaktär. Från deras robusta och fylliga röda viner till de eleganta och aromatiska vita, varje flaska från Tenuta Sette Ponti är resultatet av noggrant utvalda druvor och en vinmakningsprocess där tradition möter modern teknik.

Hur smakar vin från Tenuta Sette Ponti?

Viner från Tenuta Sette Ponti är som en symfoni av smaker. De röda vinerna är kända för sitt djup och komplexitet, med toner av mörka bär, kryddor och en subtil ekighet som kommer från väl avvägd lagring. De vita vinerna, å andra sidan, är fräscha och livliga, med en bouquet av vita blommor, citrus och mineralitet som är typisk för regionen. Varje slurk är en upptäcktsresa i smak och arom som tar dig rakt in i hjärtat av Toscana.

Att utforska Tenuta Sette Pontis viner är att ge sig ut på en resa genom Toscana, där varje vin har sin egen unika berättelse att dela med sig av. Så oavsett om du är på jakt efter något att avnjuta till en fin middag eller en flaska att öppna för att fira ett speciellt tillfälle, har vi på Vinoteket ett urval från Tenuta Sette Ponti som kommer att berika stunden.