Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château les Reuilles

(0)

Utsökta, prisbelönta viner av god kvalitet.
Château les Reuilles prisbelönta bordeauxviner hör till de bästa. Läs mer om vad det är som gör vinerna härifrån så speciella.

I Sydvästra Frankrike rinner den långa floden Garonne från Pyrenéerna och ut i Atlanten. Tillsammans med bifloden Lot, har Garonne gett namn åt området Lot et Garonne där vingården Château les Reuilles ligger. I närheten ligger vinhuvudstaden Bordeaux och vinerna tillverkas i regionen Bordeaux Superieur.

Historia

Den italienska familjen Todesco emigrerade från Italien till Bordeaux i Frankrike redan år 1910. Detta på grund av oroligheter i det gamla hemlandet. Vingården har man hållit inom släkten ända sedan år 1930 och sedan år 1992 är det tredje generationens Todesco som driver verksamheten. Patrick Todesco som då tog över har sedermera utökat odlingarna från 20 till 60 hektar, uppdaterat teknikerna och utvecklat produkterna. Idag finns till och med en Bed & Breakfast här, för den som vill tillbringa lite längre tid i det här otroligt vackra området.

Vinproduktionen

Regelbundna planteringar samt uppköp av andra gårdar gjorde att odlingarna växte snabbt. Det fick Patrick Todesco att investera i en ny vinkällare redan år 1998. Rostfria ståltankar, strikt temperaturkontroll och moderna system för mikrooxygenation blev då en del av produktionen. Men det är varken modern teknologi eller kvantitet som är målet med arbetet, utan kundupplevelsen.

Även om fokus ligger på röda viner så producerar vineriet vid Château les Reuilles också både vita viner och roséviner. De röda vinerna är mogna, rika och mustiga. Bland smakerna hittar du ofta mogna röda frukter och ibland toner av lakrits, vanilj eller kaffe. Vinerna vinner på något års lagring.

Prisbelönta viner

En ihärdig strävan efter fulländade, välsmakande viner har gett resultat i form av flera priser och utmärkelser. Men det har krävt tålamod, erfarenhet och hårt arbete i flera generationer. Bordeauxvinet Château les Reuilles Bordeaux rouge supérieur har vunnit guldmedalj bland bordeauxviner så sent som 2021. På företagets hemsida finns långa listor på prisbelönta viner och betydelsefulla utmärkelser.