• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 38 799 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Pommard ligger i Côte de Beaune mellan Beaune och Volnay.

Genom historien har Pommard tillhört hertigarna i Bourgognes klosterordningar - inklusive cisterciensermunkarna och gamla välkända familjer som familjen Marey-Monge. Under medeltiden blev Pommard känt som kvalitetsmässig uppstickare i Bourgogne.  

Pommard känns igen bland Bourgognes viner för att där skapas de mest djupa, kraftfulla och robusta röda vinerna med fina tanniner, dock utan att det blir för mycket. Med åldern utvecklas dem till runda, rika, kraftfulla och komplexa viner.

Vougeraie äger 1,1 hektar av de sydligaste Village-markerna där  "Les Petits Noizons" består av över 25 år gamla vinrankor. Marken är idealiskt belägen på toppen av kullen med en utmärkt solexponering och en mycket stenig och kalkhaltig jord som ger kraftfulla, strukturerade och eleganta viner.

Passar till

Servera vinet kring 18 grader. Perfekt ackompanjerat till rödvinsbrässerat lammlägg med rotfruktsgratäng.

Utmärkelser

89-91 Poäng - Burghound

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 6 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Mjukt & Bärigt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Pommard
Producent
La Vougeraie
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Producent

  La Vougeraie

  I slutet på 1990-talet valde familjen Boisset att samla samtliga av sina utspridda vingårdar under en och samma domän - detta för att möjliggöra skapandet av Bourgogne-viner i absolut toppklass.

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Distrikt

  Pommard

  Byn Pommard ligger strax söder om staden Beaune i det välkända vindistriktet Bourgogne i Frankrike. I området odlas enbart den blå druvsorten Pinor Noir och de är kända för sina rika och smakrika röda viner. Nästan en tredjedel av byns yta består av odlingar med druvan, vilket säger en hel del om hur viktig den är för lokalbefolkningen.