Gott till kryddigare kötträtter, testa med kryddkorv och grillsåser eller till all form av lagrad ost och chark. Servera svalt, kring 18-19 grader.
Stor, intensiv doft av körsbärsmarmelad, plommon, björnbär och medelhavskryddor. Fyllig, koncentrerad smak med stor fruktkompott av vinbär, björnbär, moreller och blåbär. Runda, stora tanniner, en frisk syra och härlig kryddighet i en lång avslutning.
I och med den tydliga Appassimentotrenden i Sverige gav vi oss ut på en jakt efter liknande viner och hittade något unikt på Sardinien! Tack vare riktigt gamla och starka vinstockar (40-100 år) så skördar man druvorna till vinet i två omgångar - först i mitten av september och sedan får resten av druvorna hänga kvar och naturligt torka tills i mitten av oktober. Resultatet blir ett extremt koncentrerat och fylligt rött vin med massor av Amarone-liknande referenser men till en bråkdel av kostnaden. Passo Sardo belönades således med dubbla guld under året i internationella vintävlingar!