• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Passo Sardo 2019 Grenache

Passo Sardo 2019

"Smakrik semi-appassimento från härliga Sardinien "

Pris 129 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu till och med 2023
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Mörkt rödsvart
Land
Italien
Region
Sardinien
Distrikt
Isola dei Nuraghi
Klassifikation
IGP
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Grenache
Druvor
85% Cannonau (Grenache), 15% inhemska druvor
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
12 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & smak

Stor, intensiv doft av körsbärsmarmelad, plommon, björnbär och medelhavskryddor. Fyllig, koncentrerad smak med stor fruktkompott av vinbär, björnbär, moreller och blåbär. Runda, stora tanniner, en frisk syra och härlig kryddighet i en lång avslutning.

Passar till

Gott till kryddigare kötträtter, testa med kryddkorv och grillsåser eller till all form av lagrad ost och chark. Servera svalt, kring 18-19 grader.

Beskrivning

I och med den tydliga Appassimentotrenden i Sverige gav vi oss ut på en jakt efter liknande viner och hittade något unikt på Sardinien! Tack vare riktigt gamla och starka vinstockar (40-100 år) så skördar man druvorna till vinet i två omgångar - först i mitten av september och sedan får resten av druvorna hänga kvar och naturligt torka tills i mitten av oktober. Resultatet blir ett extremt koncentrerat och fylligt rött vin med massor av Amarone-liknande referenser men till en bråkdel av kostnaden. Passo Sardo belönades således med dubbla guld under året i internationella vintävlingar!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS