Beskrivning

Vinodlingsregionen Nahe ligger längs floden Nahe i delstaten Rheinland-Pfalz. Regionen har cirka 4000 hektar vingårdar. Gröna druvor dominerar i regionen med 75% Riesling som den allra vanligaste. Trots att regionen befolkades redan under romartiden, blev Nahe som vinregion definierad först 1971. Under medeltiden blomstrade vinodlingen i regionen under regionen vård av kyrkodrivna vingårdar. Regionen Nahe följer floden Nahe i dess nordostliga nedstigning mot Rhen. Floden hjälper till att mildra temperatur och klimat i regionen och dalarna i Nahess bifloder hjälper till att främja olika mikroklimat. Paradiesgarten är en speciell liten appellation i Nahe-dalen nära byn Meddersheim. Översatt betyder namnet "Edens lustgård / Paradis ”på grund av den vackra landsbygden.

Passar till

Servera svalt, runt 8-10°C till en mängd olika aptitretare, till skaldjur, eller en sallad med färsk getost. Funkar också väldigt bra i ett glas för sig själv.

Produktinformation

Lagerstatus
351 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Tyskland
Region
Nahe
Producent
Weinkellerei Hechtsheim
Huvuddruva
Riesling
Druvor
100% Riesling
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.9 g/100ml
Alkoholhalt
10.5%
 • Producent

  Weinkellerei Hechtsheim

  Weinkellerei Hechtsheim är en vinodlarförening som bildas 1971 med syftet att gemensamt marknadsföra prisvärda kvalitetsviner från Hechtsheim.

 • Huvuddruva

  Riesling

  Riesling- världens bästa druva? Ja, frågar man tyskarna själva och många med dem så är svaret solklart ja! Riesling är verkligen en druva som väcker känslor hos många av oss. Nedan finner du mer information samt en rad härliga och njutningsfulla exemplar.

 • Region

  Nahe

  Nahe är ett litet vinodlingsområde i Tyskland med en brokig historia.
  Vinregionen är framförallt känd för eleganta viner gjord på Riesling. Druvan trivs väl på de branta sluttningarna ner mot floden Nahe. 

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.