• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Paradiesgarten Riesling Feinherb 2018 Riesling

Paradiesgarten Riesling Feinherb 2018

Pris 119 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
273 st
Lagring
Drick nu, till och med 2020
Karaktär
Fruktig & Mineralrik
Färg
Ljust gyllene, med gröna stråk
Land
Tyskland
Region
Nahe
Klassificering
Qualitätswein
Producent
Weinkellerei hechtsheim
Huvuddruva
Riesling
Druvor
100% Riesling
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
19,4 g/l
Alkoholhalt
10,5%

Doft & Smak

Typisk Rieslingkaraktär, med en fin mineralitet som är karaktäristisk för regionen Nahe. På gommen en fin avvägning mellan sötma och syra som understryker fruktens aromer och gör vinet mycket livligt.

Passar till

Servera svalt, runt 8-10°C till en mängd olika aptitretare, till skaldjur, eller en sallad med färsk getost. Funkar också väldigt bra i ett glas för sig själv.

Beskrivning

Vinodlingsregionen Nahe ligger längs floden Nahe i delstaten Rheinland-Pfalz. Regionen har cirka 4000 hektar vingårdar. Gröna druvor dominerar i regionen med 75% Riesling som den allra vanligaste. Trots att regionen befolkades redan under romartiden, blev Nahe som vinregion definierad först 1971. Under medeltiden blomstrade vinodlingen i regionen under regionen vård av kyrkodrivna vingårdar. Regionen Nahe följer floden Nahe i dess nordostliga nedstigning mot Rhen. Floden hjälper till att mildra temperatur och klimat i regionen och dalarna i Nahess bifloder hjälper till att främja olika mikroklimat. Paradiesgarten är en speciell liten appellation i Nahe-dalen nära byn Meddersheim. Översatt betyder namnet "Edens lustgård / Paradis ”på grund av den vackra landsbygden.