• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 23 897 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Vinlådan Innehåller

 • Palacio de Otoño Crianza 2013 (6 flaskor i trälåda)

  Djup, kryddig och mörkt fruktig doft med körsbär, plommon, björnbär och vanilj. Tydlig kryddighet i bakgrunden tillsammans med tobak och ceder. Medelfyllig, rund och fruktig smak med bra tanniner, frisk frukt från björnbär, körsbär och moreller tillsammans med örter, dill och ekfat. Len, elegant avslutning..

  6st

  142kr

  Beskrivning

  Palacio de Otono Crianza är ett klassiskt, ekfatslagrat Riojavin från en av regionens stora namn - Burgo Viejo. Producenten har verkat i Rioja under många generationer och anses av många som en av de mest konsekventa kvalitetsproducenterna, vilket bland annat den ständiga medaljskörden deras viner gör vittnar om. Vi har länge letat efter pärlor i Rioja varför det blir tydligt när man springer på guldkorn. Palacio de Otono är en Crianza med bra fatlagring vilket ger den typiska vanilj- och dilltonen som fått så många att bli Rioja-frälsta. Vinet har nyligen fått guld på prestigefyllda Mundus Vini och levereras i en snygg trälåda från producenten!

  Passar till

  Bra matvin som passar en lång rad kött- och fågelrätter eller varför inte till ostar, kallskuret eller bara som det är till ett brädspel med goda vänner? Servera lite svalt, runt 17-18 grader.

  Utmärkelser

  Guld

  Produktinformation

  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Karaktär
  Torrt & Fruktigt
  Färg
  Rubinrött
  Land
  Spanien
  Region
  Rioja
  Producent
  Burgo viejo
  Huvuddruva
  Tempranillo
  Druvor
  100% Tempranillo
  Typ
  Kork
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Sockerhalt
  0.3 g/100ml
  Alkoholhalt
  13%
  Se även
 • Huvuddruva

  Tempranillo

  Spaniens stolthet och nationaldruva. 
  Namnet på druvan kommer av det spanska ordet temprano som betyder tidigt vilket känns naturligt då Tempranillo är en druva som mognar just tidigt. Nedan finner du ett gäng bra exemplar.

 • Region

  Rioja

  Rioja räknas utan tvekan till en av vinvärldens mest klassiska regioner och det mest berömda distriktet i Spanien. Vem har inte hört talas om Rioja?

 • Karaktär

  Torrt & Fruktigt

  Under denna kategori faller torra och fruktdrivna viner in med en restsötma på minimum 3g/ l max 12 g/ l.

 • Land

  Spanien

  Spanien innehar förstaplatsen vad gäller världens största odlingsareal av vin, med hissnande dryga miljonen hektar. Allt från eleganta vita till varmfruktiga röda viner. Det finns garanterat något för var vindrickares palett.