• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 624 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Spanien har de senaste åren gått i spetsen för kulinariska utforskningar, med restauranger som El Bulli. Nu vill vinproducenterna inspirera och förnya på samma sätt. Orange Groves druvor odlas på hög höjd på vingårdarna i Valencia, där jordarna är torftiga och solskenet obevekligt. På kvällen blir det snabbt kallt, vilket gör att druvorna behåller sin fräschör. Ett lättsamt och elegant vin som passar att avnjutas på egen hand, eller tillsammans med lammgyros.

Passar till

Lättsamt och elegant nog att avnjutas på egen hand, eller servera tillsammans med lammkebab eller rostade grönsaker

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2015
Färg
Medelmörkt scharlakansröd
Land
Spanien
Region
Valencia
Huvuddruva
Merlot
Druvor
100% merlot
Typ
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade. Däremot började man producera viner med 100% Merlot när druvan nådde Kalifornien vid mitten av 1800-talet med tanke på hur lätt det var att odla Merlot och de låga tanninerna.

 • Land

  Spanien

  Spanien innehar förstaplatsen vad gäller världens största odlingsareal av vin, med hissnande dryga miljonen hektar. Allt från eleganta vita till varmfruktiga röda viner. Det finns garanterat något för var vindrickares palett.