Beskrivning

Neroperso är en hyllning till ett sekel gammal vinframställning.

Efter skörd selekteras och torkas de allra bästa druvorna i 60 dagar (enligt appassimento-metoden). Varje druva måste torkas ut ordentligt innan vinifiering, denna metod är anledningen till den läckert koncentrerade smaken av mogen frukt i det färdiga vinet.

Passar till

Servera vinet kring 18-20 grader, gärna till smakrika fläskgrytor, till hårdost som parmesan, pizza med salt topping som torkad skinka eller bara precis som det är.

Utmärkelser

Silver - Mundus Vini, 2021

Produktinformation

Lagerstatus
280 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Italien
Region
Venetien
Producent
EnoItalia
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.5g/100ml
Alkoholhalt
15%
Se även
Kategorier
 • Producent

  EnoItalia

  EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Venetien

  Vad många kanske inte vet är att regionen Veneto (eller Venetien) i norra Italien är hem för välkända och storsäjande viner såsom Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån också.

 • Kategori

  Appassimento

  Den unika Appassimento-metoden vid tillverkning av vin på torkade druvor erbjuder ett underbart sortiment med smakrika, karaktäristiska viner.