• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Neleman 50 Reasons Sauvignon Blanc 2018 Sauvignon Blanc

Neleman 50 Reasons Sauvignon Blanc 2018

Pris 159 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
164 st
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Friskt och fruktigt
Färg
Djupt halmgul med gröna stråk
Land
Region
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & Smak

Supertypisk för druvan är vinets friska och aromatiska aromer av krusbär, svartvinbärsblad och citrus med lite gräsiga, gröna toner i bakgrunden. Medelfylliga och relativt eleganta smaker av typiska inslag som fläder, krusbär och lime med en skön syra.

Passar till

Servera väl kylt, runt 8-11 grader. Ett bra allroundvin som passar att servera tillsammans med vällagad vardagsmat, fisk eller sallad.

Beskrivning

Neleman Wines är en nutidens vinproducent i bemärkelsen att det är ett samarbete mellan en holländsk reklambyrå och en djupt dedikerad ekologisk vinbonde i Valencia. Resultatet är unikt; naturviner i en modern och lekfull förpackning. Vinodlingarna ligger utanför den lilla byn Casas del Rey, med bara 80 invånare, i distriktet Valencia. Fokus i flaskan är det som händer i vingården, det vill säga man låter ursprunget och druvan tala för sig själv och tillämpar en tydlig "hands-off"-filosofi i vineriet. Helt ekologiskt odlat och certifierat och förpackat i en väldigt kul flaska som man kan skräddarsy själv. Deras Sauvignon Blanc är ett läckert rent, saftigt och torrt vitt vin med friskhet och runda smaker. Vinet är veganvänligt.