MonteRosola Selezione (4 flaskor i trälåda)
4 flaskor i exklusiv trälåda
Unikt tillfälle att beställa en samlingslåda från MonteRosola. Samlingen innehåller totalt fyra flaskor: två Super Tuscan en Merlot och en Sangiovese. Alla viner är handplockade och selekterade i en strävan att göra Italiens bästa viner. Från hjärtat av Toscana producerar de viner efter ekologiska odlingsmetoder. Vinmakaren Alberto blev under sommaren 2015 utvald av det erkända vinmagasinet Decanter till en av världens 5 bästa enologer. Under Albertos ledning och familjen Thomaeus ägarskap har en plan lagts för att skapa de absolut bästa vinerna möjligt.
Land: Italien
Region: Toscana
Distrikt: Toscana IGP
Färg: Röd
Utmärkelser:
Canto Della Civetta 2012
93/100 - Veronelli Guide
Indomito 2010
Silver - Concours Mondial de Bruxelles 2012
91/100 - Veronelli Guide
Corpo Notte 2012
Guld - Concours Mondial de Bruxelles 2013
Silver - Decanter world wine awards 2013
Guld - Catavinum World Wine Contest (Spanien) 2013
Crescendo 2013
Silver - Catavinum World Wine Contest (Spanien) 2013
Brons - Decanter world wine awards 2012
90/100 - Veronelli Guide
Vinlådan Innehåller
-
Monterosola Canto Della Civetta 2012
Druvan gör sig fantastiskt bra i Terroiren och ger ett välstrukturerat vin med eleganta fruktiga toner med en härligt ihållande eftersmak.
1st
279kr 309krPermanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
Beskrivning
MonteRosolas röda viner är alla handplockade, handselekterade i en strävan att göra Italiens bästa viner. Mitt emellan Florens och Siena, intill den vackra staden Volterra ligger MonteRosolas vingård. Från hjärtat av Toscana producerar vi viner efter ekologiska odlingsmetoder. MonteRosolas terroir är unik med sin mineralrika jord som även är fylld med alabaster, en typ av kalksten som man i hundratals år gjort skulpturer av inne i Volterra. Utöver det ligger vingården i ett landskap som sträcker sig över fyra hundra meter upp över havet vilket ger ett något mildare klimat än övriga Toscana. Gården har ofta en mild bris som sveper in från medelhavet. Dessa faktorer tillsammans med den Toscanaska solen skapar ett ultimat mikroklimat som erbjuder utmärkta möjligheter att producera viner av absolut toppkvalité. Sedan 2008, är Alberto Antonini chefsenolog på gården. Alberto blev under sommaren 2015 utvald av det erkända vinmagasinet Decanter till en av världens 5 bästa enologer. Under Albertos ledning och familjen Thomaeus ägarskap har en plan lagts för att skapa de absolut bästa vinerna möjligt. Strävan är inte bara att producera Italiens bästa vin, utan även ett av Världens bästa viner. Med en sådan målbild måste man alltid finjustera och förfina sina processer, vilket koninuerligt sker på MonteRosola. Tack vare dessa tillverkningsprocesser och en strävan efter perfektion har MonteRosola skapat ett toscanskt vin som är redo att avnjutas till finmiddagen eller när du vill unna dig något extra i vardagen.Passar till
Detta fylliga vin passar till ett brett spektra av rätter som t.ex. lammkotletter med örtsmör och klyftpotatis, ugnsstekta kycklingklubbor med ratatouille, Confiterad anka med rotselleri och spetskål m.fl.
-
Monterosola Indomito 2010
Indomito är ett varmt, välrundat, djupt och uttrycksfullt vin med en balanserad och lätt tanninstruktur och en lång eftersmak.
1st
269kr 289krPermanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
Beskrivning
MonteRosolas röda viner är alla handplockade, handselekterade i en strävan att göra Italiens bästa viner. Mitt emellan Florens och Siena, intill den vackra staden Volterra ligger MonteRosolas vingård. Från hjärtat av Toscana producerar vi viner efter ekologiska odlingsmetoder. MonteRosolas terroir är unik med sin mineralrika jord som även är fylld med alabaster, en typ av kalksten som man i hundratals år gjort skulpturer av inne i Volterra. Utöver det ligger vingården i ett landskap som sträcker sig över fyra hundra meter upp över havet vilket ger ett något mildare klimat än övriga Toscana. Gården har ofta en mild bris som sveper in från medelhavet. Dessa faktorer tillsammans med den Toscanaska solen skapar ett ultimat mikroklimat som erbjuder utmärkta möjligheter att producera viner av absolut toppkvalité. Sedan 2008, är Alberto Antonini chefsenolog på gården. Alberto blev under sommaren 2015 utvald av det erkända vinmagasinet Decanter till en av världens 5 bästa enologer. Under Albertos ledning och familjen Thomaeus ägarskap har en plan lagts för att skapa de absolut bästa vinerna möjligt. Strävan är inte bara att producera Italiens bästa vin, utan även ett av Världens bästa viner. Med en sådan målbild måste man alltid finjustera och förfina sina processer, vilket koninuerligt sker på MonteRosola. Tack vare dessa tillverkningsprocesser och en strävan efter perfektion har MonteRosola skapat ett toscanskt vin som är redo att avnjutas till finmiddagen eller när du vill unna dig något extra i vardagen.Passar till
Passar till mat med fylliga och kraftiga smaker. Kött, viltfågel, anka, lagrad ost, foie gras m.fl. Kombinera gärna detta med exempelvis rostade rotfrukter, lök, örter och vitlök samt en fyllig rödvinssås eller sås på balsamvinäger, honung och olivolja.
Produktinformation
- Färg
- Rubinrött
- Land
- Italien
- Region
- Toscana
- Huvuddruva
- Shiraz/Syrah
- Druvor
- Syrah, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
- Typ
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Alkoholhalt
- 13%
- Se även
- Kategorier
-
-
Monterosola Corpo Notte 2012
Ett rött premiumvin, en supertoscanare som lagrats 18 månader på franska ekfat. En balanserad tanninstruktur och goda kryddiga aromatiska nyanser.
1st
239kr 259krPermanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
Beskrivning
MonteRosolas röda viner är alla handplockade, handselekterade i en strävan att göra Italiens bästa viner. Mitt emellan Florens och Siena, intill den vackra staden Volterra ligger MonteRosolas vingård. Från hjärtat av Toscana producerar vi viner efter ekologiska odlingsmetoder. MonteRosolas terroir är unik med sin mineralrika jord som även är fylld med alabaster, en typ av kalksten som man i hundratals år gjort skulpturer av inne i Volterra. Utöver det ligger vingården i ett landskap som sträcker sig över fyra hundra meter upp över havet vilket ger ett något mildare klimat än övriga Toscana. Gården har ofta en mild bris som sveper in från medelhavet. Dessa faktorer tillsammans med den Toscanaska solen skapar ett ultimat mikroklimat som erbjuder utmärkta möjligheter att producera viner av absolut toppkvalité. Sedan 2008, är Alberto Antonini chefsenolog på gården. Alberto blev under sommaren 2015 utvald av det erkända vinmagasinet Decanter till en av världens 5 bästa enologer. Under Albertos ledning och familjen Thomaeus ägarskap har en plan lagts för att skapa de absolut bästa vinerna möjligt. Strävan är inte bara att producera Italiens bästa vin, utan även ett av Världens bästa viner. Med en sådan målbild måste man alltid finjustera och förfina sina processer, vilket koninuerligt sker på MonteRosola. Tack vare dessa tillverkningsprocesser och en strävan efter perfektion har MonteRosola skapat ett toscanskt vin som är redo att avnjutas till finmiddagen eller när du vill unna dig något extra i vardagen.Passar till
Fungerar lika bra till en grillad köttbit med olivstekta grönsaker som till en klassisk italiensk pasta, varför inte en Papardelle alla Cinghiale.
Produktinformation
- Färg
- Rubinrött
- Land
- Italien
- Region
- Toscana
- Huvuddruva
- Sangiovese
- Druvor
- Sangiovese och Cabernet Sauvignon
- Typ
- Volym
- 750 ml
- Alkoholhalt
- 13%
- Se även
- Kategorier
-
-
Monterosola Crescendo 2013
Nose: fresh, with notes of red fruit, like strawberry and cherry, leather and spices. Mouth: fruity, earthy, with notes of leather and fine tannins. Good acidity. Well structured, elegant and lengthy finish.
1st
219kr
Beskrivning
MonteRosolas röda viner är alla handplockade, handselekterade i en strävan att göra Italiens bästa viner. Mitt emellan Florens och Siena, intill den vackra staden Volterra ligger MonteRosolas vingård. Från hjärtat av Toscana producerar vi viner efter ekologiska odlingsmetoder. MonteRosolas terroir är unik med sin mineralrika jord som även är fylld med alabaster, en typ av kalksten som man i hundratals år gjort skulpturer av inne i Volterra. Utöver det ligger vingården i ett landskap som sträcker sig över fyra hundra meter upp över havet vilket ger ett något mildare klimat än övriga Toscana. Gården har ofta en mild bris som sveper in från medelhavet. Dessa faktorer tillsammans med den Toscanaska solen skapar ett ultimat mikroklimat som erbjuder utmärkta möjligheter att producera viner av absolut toppkvalité. Sedan 2008, är Alberto Antonini chefsenolog på gården. Alberto blev under sommaren 2015 utvald av det erkända vinmagasinet Decanter till en av världens 5 bästa enologer. Under Albertos ledning och familjen Thomaeus ägarskap har en plan lagts för att skapa de absolut bästa vinerna möjligt. Strävan är inte bara att producera Italiens bästa vin, utan även ett av Världens bästa viner. Med en sådan målbild måste man alltid finjustera och förfina sina processer, vilket koninuerligt sker på MonteRosola. Tack vare dessa tillverkningsprocesser och en strävan efter perfektion har MonteRosola skapat ett toscanskt vin som är redo att avnjutas till finmiddagen eller när du vill unna dig något extra i vardagen.Passar till
En lättdrucken men elegant kamrat till en uppsjö italienska delikatesser inklusive charkuterier, en Bistecca fiorentina, pizza och tomatbaserade pastarätter.
Produktinformation
- Färg
- Rubinrött
- Land
- Italien
- Region
- Toscana
- Huvuddruva
- Sangiovese
- Druvor
- 100% Sangiovese
- Typ
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Alkoholhalt
- 13%
- Se även
- Kategorier
-
-
Toscana
Toscana är med sin vackra landsbygd och sina goda viner Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan.
-
Italien
Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.