• Fri frakt hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5 • 22 960 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Vinlådan Innehåller

  • Monterosola Canto Della Civetta 2012

    Druvan gör sig fantastiskt bra i Terroiren och ger ett välstrukturerat vin med eleganta fruktiga toner med en härligt ihållande eftersmak.

    1st

    279kr 309kr

    Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

    Beskrivning

    MonteRosolas röda viner är alla handplockade, handselekterade i en strävan att göra Italiens bästa viner. Mitt emellan Florens och Siena, intill den vackra staden Volterra ligger MonteRosolas vingård. Från hjärtat av Toscana producerar vi viner efter ekologiska odlingsmetoder. MonteRosolas terroir är unik med sin mineralrika jord som även är fylld med alabaster, en typ av kalksten som man i hundratals år gjort skulpturer av inne i Volterra. Utöver det ligger vingården i ett landskap som sträcker sig över fyra hundra meter upp över havet vilket ger ett något mildare klimat än övriga Toscana. Gården har ofta en mild bris som sveper in från medelhavet. Dessa faktorer tillsammans med den Toscanaska solen skapar ett ultimat mikroklimat som erbjuder utmärkta möjligheter att producera viner av absolut toppkvalité. Sedan 2008, är Alberto Antonini chefsenolog på gården. Alberto blev under sommaren 2015 utvald av det erkända vinmagasinet Decanter till en av världens 5 bästa enologer. Under Albertos ledning och familjen Thomaeus ägarskap har en plan lagts för att skapa de absolut bästa vinerna möjligt. Strävan är inte bara att producera Italiens bästa vin, utan även ett av Världens bästa viner. Med en sådan målbild måste man alltid finjustera och förfina sina processer, vilket koninuerligt sker på MonteRosola. Tack vare dessa tillverkningsprocesser och en strävan efter perfektion har MonteRosola skapat ett toscanskt vin som är redo att avnjutas till finmiddagen eller när du vill unna dig något extra i vardagen.

    Passar till

    Detta fylliga vin passar till ett brett spektra av rätter som t.ex. lammkotletter med örtsmör och klyftpotatis, ugnsstekta kycklingklubbor med ratatouille, Confiterad anka med rotselleri och spetskål m.fl.

    Utmärkelser

    93/100 - Veronelli Wine Guide, 2013

    Produktinformation

    Färg
    Rubinrött
    Land
    Italien
    Region
    Toscana
    Huvuddruva
    Merlot
    Druvor
    100% Merlot
    Typ
    Passar till
    Volym
    750 ml
    Alkoholhalt
    13%
    Se även
  • Monterosola Indomito 2010

    Indomito är ett varmt, välrundat, djupt och uttrycksfullt vin med en balanserad och lätt tanninstruktur och en lång eftersmak.

    1st

    269kr 289kr

    Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

    Beskrivning

    MonteRosolas röda viner är alla handplockade, handselekterade i en strävan att göra Italiens bästa viner. Mitt emellan Florens och Siena, intill den vackra staden Volterra ligger MonteRosolas vingård. Från hjärtat av Toscana producerar vi viner efter ekologiska odlingsmetoder. MonteRosolas terroir är unik med sin mineralrika jord som även är fylld med alabaster, en typ av kalksten som man i hundratals år gjort skulpturer av inne i Volterra. Utöver det ligger vingården i ett landskap som sträcker sig över fyra hundra meter upp över havet vilket ger ett något mildare klimat än övriga Toscana. Gården har ofta en mild bris som sveper in från medelhavet. Dessa faktorer tillsammans med den Toscanaska solen skapar ett ultimat mikroklimat som erbjuder utmärkta möjligheter att producera viner av absolut toppkvalité. Sedan 2008, är Alberto Antonini chefsenolog på gården. Alberto blev under sommaren 2015 utvald av det erkända vinmagasinet Decanter till en av världens 5 bästa enologer. Under Albertos ledning och familjen Thomaeus ägarskap har en plan lagts för att skapa de absolut bästa vinerna möjligt. Strävan är inte bara att producera Italiens bästa vin, utan även ett av Världens bästa viner. Med en sådan målbild måste man alltid finjustera och förfina sina processer, vilket koninuerligt sker på MonteRosola. Tack vare dessa tillverkningsprocesser och en strävan efter perfektion har MonteRosola skapat ett toscanskt vin som är redo att avnjutas till finmiddagen eller när du vill unna dig något extra i vardagen.

    Passar till

    Passar till mat med fylliga och kraftiga smaker. Kött, viltfågel, anka, lagrad ost, foie gras m.fl. Kombinera gärna detta med exempelvis rostade rotfrukter, lök, örter och vitlök samt en fyllig rödvinssås eller sås på balsamvinäger, honung och olivolja.

    Utmärkelser

    Silver - Concours Mondial de Bruxelles 2012
    91/100 - Veronelli Wine Guide, 2013

    Produktinformation

    Färg
    Rubinrött
    Land
    Italien
    Region
    Toscana
    Huvuddruva
    Shiraz/Syrah
    Druvor
    Syrah, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
    Typ
    Passar till
    Volym
    750 ml
    Alkoholhalt
    13%
    Se även
  • Monterosola Corpo Notte 2012

    Ett rött premiumvin, en supertoscanare som lagrats 18 månader på franska ekfat. En balanserad tanninstruktur och goda kryddiga aromatiska nyanser.

    1st

    239kr 259kr

    Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

    Beskrivning

    MonteRosolas röda viner är alla handplockade, handselekterade i en strävan att göra Italiens bästa viner. Mitt emellan Florens och Siena, intill den vackra staden Volterra ligger MonteRosolas vingård. Från hjärtat av Toscana producerar vi viner efter ekologiska odlingsmetoder. MonteRosolas terroir är unik med sin mineralrika jord som även är fylld med alabaster, en typ av kalksten som man i hundratals år gjort skulpturer av inne i Volterra. Utöver det ligger vingården i ett landskap som sträcker sig över fyra hundra meter upp över havet vilket ger ett något mildare klimat än övriga Toscana. Gården har ofta en mild bris som sveper in från medelhavet. Dessa faktorer tillsammans med den Toscanaska solen skapar ett ultimat mikroklimat som erbjuder utmärkta möjligheter att producera viner av absolut toppkvalité. Sedan 2008, är Alberto Antonini chefsenolog på gården. Alberto blev under sommaren 2015 utvald av det erkända vinmagasinet Decanter till en av världens 5 bästa enologer. Under Albertos ledning och familjen Thomaeus ägarskap har en plan lagts för att skapa de absolut bästa vinerna möjligt. Strävan är inte bara att producera Italiens bästa vin, utan även ett av Världens bästa viner. Med en sådan målbild måste man alltid finjustera och förfina sina processer, vilket koninuerligt sker på MonteRosola. Tack vare dessa tillverkningsprocesser och en strävan efter perfektion har MonteRosola skapat ett toscanskt vin som är redo att avnjutas till finmiddagen eller när du vill unna dig något extra i vardagen.

    Passar till

    Fungerar lika bra till en grillad köttbit med olivstekta grönsaker som till en klassisk italiensk pasta, varför inte en Papardelle alla Cinghiale.

    Utmärkelser

    Guld - Concours Mondial de Bruxelles 2013
    Guld - Catavinum World Wine Contest (Spanien) 2013
    Silver - Decanter world wine awards 2013

    Produktinformation

    Färg
    Rubinrött
    Land
    Italien
    Region
    Toscana
    Huvuddruva
    Sangiovese
    Druvor
    Sangiovese och Cabernet Sauvignon
    Typ
    Passar till
    Volym
    750 ml
    Alkoholhalt
    13%
    Se även
  • Monterosola Crescendo 2013

    Nose: fresh, with notes of red fruit, like strawberry and cherry, leather and spices. Mouth: fruity, earthy, with notes of leather and fine tannins. Good acidity. Well structured, elegant and lengthy finish.

    1st

    219kr

    Beskrivning

    MonteRosolas röda viner är alla handplockade, handselekterade i en strävan att göra Italiens bästa viner. Mitt emellan Florens och Siena, intill den vackra staden Volterra ligger MonteRosolas vingård. Från hjärtat av Toscana producerar vi viner efter ekologiska odlingsmetoder. MonteRosolas terroir är unik med sin mineralrika jord som även är fylld med alabaster, en typ av kalksten som man i hundratals år gjort skulpturer av inne i Volterra. Utöver det ligger vingården i ett landskap som sträcker sig över fyra hundra meter upp över havet vilket ger ett något mildare klimat än övriga Toscana. Gården har ofta en mild bris som sveper in från medelhavet. Dessa faktorer tillsammans med den Toscanaska solen skapar ett ultimat mikroklimat som erbjuder utmärkta möjligheter att producera viner av absolut toppkvalité. Sedan 2008, är Alberto Antonini chefsenolog på gården. Alberto blev under sommaren 2015 utvald av det erkända vinmagasinet Decanter till en av världens 5 bästa enologer. Under Albertos ledning och familjen Thomaeus ägarskap har en plan lagts för att skapa de absolut bästa vinerna möjligt. Strävan är inte bara att producera Italiens bästa vin, utan även ett av Världens bästa viner. Med en sådan målbild måste man alltid finjustera och förfina sina processer, vilket koninuerligt sker på MonteRosola. Tack vare dessa tillverkningsprocesser och en strävan efter perfektion har MonteRosola skapat ett toscanskt vin som är redo att avnjutas till finmiddagen eller när du vill unna dig något extra i vardagen.

    Passar till

    En lättdrucken men elegant kamrat till en uppsjö italienska delikatesser inklusive charkuterier, en Bistecca fiorentina, pizza och tomatbaserade pastarätter.

    Utmärkelser

    Silver - Catavinum World Wine Contest (Spanien) 2013
    Brons - Decanter world wine awards 2012
    90/100 - Veronelli Wine Guide, 2013

    Produktinformation

    Färg
    Rubinrött
    Land
    Italien
    Region
    Toscana
    Huvuddruva
    Sangiovese
    Druvor
    100% Sangiovese
    Typ
    Passar till
    Volym
    750 ml
    Alkoholhalt
    13%
    Se även
  • Region

    Toscana

    Toscana är med sin vackra landsbygd och sina goda viner Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan.

  • Land

    Italien

    Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.