Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Bourgogne Frankrike
Moingeon Crémant de Bourgogne Rosé Brut Pinot Noir

Moingeon Crémant de Bourgogne Rosé Brut

169kr

Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Elegant, finstämt och ljuvligt friskt!

Perfekt som aperitif eller till minglet, men servera gärna även till en frisk fruktsorbet. Bra serverings temperatur, runt 6-8°C

Tilldragande aromer av citrus, jordgubbar och vit floralitet. Smaken bjuder på en fräsch bouquet av röd grapefrukt, jordgubb, äppelblom och nybakt bröd. Moussen är härligt livfull och eftersmaken ligger kvar länge.

Omdömen

Beskrivning

Crémant görs, precis som Champagne, enligt den traditionella metoden (såklart heter den Champagnemetoden i Champagne) och i Bourgogne används dessutom oftast de två största druvorna för just Champagnetillverkning, Chardonnay och Pinot Noir. Att druvorna till dessa viner dessutom växer så nära som 8 mil från Champagne (Côtes de Beaune, Côtes de Nuits och Côtes Chalonnaise) är det svårt att inte göra jämförelsen med det ädla prestigevinet. Den största skillnaden här är utan tvekan priset. Här får du ett vin som tillverkats på samma sätt som Champagne, gjort på samma druvsorter, som växt i liknande jordmån och i liknande klimat till bråkdelen av priset. Inte dumt!

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt