Beskrivning

Crémant görs, precis som Champagne, enligt den traditionella metoden (såklart heter den Champagnemetoden i Champagne) och i Bourgogne används dessutom oftast de två största druvorna för just Champagnetillverkning, Chardonnay och Pinot Noir. Att druvorna till dessa viner dessutom växer så nära som 8 mil från Champagne (Côtes de Beaune, Côtes de Nuits och Côtes Chalonnaise) är det svårt att inte göra jämförelsen med det ädla prestigevinet. Den största skillnaden här är utan tvekan priset. Här får du ett vin som tillverkats på samma sätt som Champagne, gjort på samma druvsorter, som växt i liknande jordmån och i liknande klimat till bråkdelen av priset. Inte dumt!

Passar till

Perfekt som aperitif eller till minglet, men servera gärna även till en frisk fruktsorbet. Bra serverings temperatur, runt 6-8°C

Produktinformation

Lagerstatus
153 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Bärigt
Färg
ljust laxrosa
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Crémant de Bourgogne
Producent
Moingeon
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
Pinot Noir, Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.8 g/100ml
Alkoholhalt
12%
Kategorier
 • Producent

  Moingeon

  Prisvärt alternativ till champagne.
  Moingeon är den viktigaste producenten av Crémant de Bourgogne som är ett plånboksvänligare alternativ till champagne.

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Distrikt

  Crémant de Bourgogne

  Crémant de Bourgogne är ett mousserande vin från regionen Bourgogne. Franskt bubbel som funkar som ett prisvärt alternativ till Champagne.