Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Vinlåda: 7 flaskor
Comte de Gironde Bordeaux Supérieur 2019
Comte de Gironde Bordeaux Supérieur 2019
Yamira Merlot 2022
Yamira Merlot 2022
MAN Jan Fiskaal Merlot 2021
Comte de Gironde Bordeaux Supérieur 2019
MAN Jan Fiskaal Merlot 2021
4.1 (48)

Upptäck merlot

749kr

Tillfälligt slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Tillfälligt slut

Merlot till mumsiga maträtter!

Druvan med stort M - Mjuk, Mörkfruktig och Mullig!

Merlot är en druva som odlas över nästan hela vinvärlden men mest känd lär ändå Merlot vara för sin originala hemvist Bordeaux. Det är svårt att sätta någon generell smakbeskrivning på Merlotdruvan, men gemensamt brukar vara plommon, mjölkchoklad och mjuka runda tanniner. Dock beror det helt på vart druvan är odlad och i vilket klimat, samt vilken vinmakare som står vid rodret. Viner från Nya Världen med varmt klimat brukar oftast ha en smakprofil av mörka bär såsom björnbär, svarta körsbär, plommon samt choklad. När vinerna kommer från svalare klimat brukar toner som grön paprika och en fin örtighet kunna kännas igen.

Merlotviner är idealiska matvänner med anledning av sin naturliga fruktrondör och sin mjuka kropp som inte tar över, samt dess friska syra. En klassisk Merlot från gamla världen passar till en kalventrecôte med örtslungad potatis samt en rödvinssås som med fördel skapats på samma vin som du har i glaset. En mer modern Nya världen-Merlot med en något mjukare, fylligare och rundare blå fruktighet, ofta adderat lätta ekfatstoner som vanilj och kokos passar till mörkare kött som en lammrostbiff med smörslungade höstprimörer samt en hejdundrande Karl-Johan svampsås som handen i handsken till. 

I denna samling har vi noggrant valt ut viner på druvan Merlot i olika spännande stilar som passar till säsongens härliga matupplevelser. 

Vinlådan innehåller

Produktinformation

  • Lagerstatus: Tillfälligt slut

Omdömen

Andra har också köpt