• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Merlot till höstens mat




Druvan med stort M - Mjuk, Mörkfruktig och Mullig!

Merlot är en druva som odlas över nästan hela vinvärlden men mest känd lär ändå Merlot vara för sin originala hemvist Bordeaux. Det är svårt att sätta någon generell smakbeskrivning på Merlotdruvan, men gemensamt brukar vara plommon, mjölkchoklad och mjuka runda tanniner. Dock beror det helt på vart druvan är odlad och i vilket klimat, samt vilken vinmakare som står vid rodret. Viner från Nya Världen med varmt klimat brukar oftast ha en smakprofil av mörka bär såsom björnbär, svarta körsbär, plommon samt choklad. När vinerna kommer från svalare klimat brukar toner som grön paprika och en fin örtighet kunna kännas igen.

Merlotviner är idealiska matvänner med anledning av sin naturliga fruktrondör och sin mjuka kropp som inte tar över, samt dess friska syra. En klassisk Merlot från gamla världen passar till en kalventrecôte med örtslungad potatis samt en rödvinssås som med fördel skapats på samma vin som du har i glaset. En mer modern Nya världen-Merlot med en något mjukare, fylligare och rundare blå fruktighet, ofta adderat lätta ekfatstoner som vanilj och kokos passar till mörkare kött som en lammrostbiff med smörslungade höstprimörer samt en hejdundrande Karl-Johan svampsås som handen i handsken till. 

I denna samling har vi noggrant valt ut viner på druvan Merlot i olika spännande stilar som passar till höstens härliga matupplevelser. 
Innehåll
7 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

 • Selección Numerada Ecológico Merlot v17 2018

  Antal:2
  109 kr 119 kr
 • La Porte Des Princes Merlot 2018

  Antal:2
  119 kr
 • Louis Eschenauer Merlot 2019

  Antal:2
  99 kr
 • Terre di Bruca Origine Merlot 2018

  Antal:1
  149 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS