• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Medaille d´OR Bordeaux
Äntligen är succelådan tillbaka.

Vi har åter igen, tillsammans med en av Bordeauxs främsta negotianter, satt ihop en alldeles unik samling av tre guldmedaljvinnare! Det var under en provning av deras viner förra året, som vi hittade tre riktiga favoriter och noterade att alla tre hade fått flera guldmedaljer under året. Så vi ställde helt enkelt frågan om det inte var möjligt att samla de tre i en trälåda. Sagt och gjort, de tog fram en speciallåda med alla medaljerna på locket. Nu är det som sagt äntligen dags igen och det är med glädje och förväntan vi presenterar årets medaljörer.

Karaktär: Fruktigt och kryddigt

Färg: Rubinröda

Land: Frankrike

Region: AOC Bordeaux

Passar till: Alla tre är fruktiga allroundviner som passar bra både som vardagsvin till fransk husmanskost eller till diverse kötträtter, ugnsrostad kyckling med rotfrukter eller till en mellanlagrad ostbricka med oliver. Servera dem svalt, kring 17-18 grader.

Druvor: Alla tre är klassiska Bordeaux-blends med huvudsak Merlot

Doft & Smak: Fruktiga, rena dofter av klassiska svarta vinbär, plommon, körsbär och örter. En elegant kryddig ton smyger sig fram i bakgrunden tillsammans med toner av kakao. Medelfylliga, mjuka och fruktiga smaker med vinbär, björnbär, mörka körsbär och peppar. Ren syra, lena tanniner och en relativt lång, rund avslutning.

Priser: Fem guldmedaljer!

Alkoholhalt: 13,0-14,0 %

TOTAL 3 FLASKOR I UNIK TRÄLÅDA!
Innehåll
3 flaskor
Lagerstatus
Slut

Vinlådan Innehåller

 • Château Malbat Larquey 2016 (i trälåda)

  Antal:1
  170 kr
 • Château Les Moutins 2015 (i trälåda)

  Antal:1
  170 kr
 • Château Moulin de Vignolle 2016 (i trälåda)

  Antal:1
  170 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS