Vingårdarna är alla belägna på Meseta de Ocaña, en hög platå i Toledo med ett kontinentalt klimat.
Druvsorter: Tempranillo, Garnacha, Malvar och Airén.
Vingårdar: Ekologiska gamla buskviner.
Skörd: Handplockad i slutet av september.
Jäsning: Spontan samjäsning av alla fyra druvsorterna i små öppna rostfria ståltankar: 50% hela klasar, 50% avstjälkade druvor.
Malolaktisk jäsning: I amfora. Sur lie i 9 månader.
Ingen klarning. Ingen filtrering. Minimalt med svavel.
Buteljerad: September 2023.
Majoriteten av vinrankorna är "old bush vines" som odlas ekologiskt, manuellt och utan bevattning. De gamla familjevingårdarna med de inhemska druvsorterna airén, malvar, tempranillo (cencibel) och garnacha utgör grunden för alla vinerna som produceras.
Tron och dedikationen på Bodegas Más Que Vinos har alltid varit baserad på att bidra så mycket som möjligt för att bevara och förbättra vår planet, miljö och vårt samhälle.
Varje medlem i vinerit är medveten om att varje detalj räknas och är engagerad i att bidra till att skydda, säkra och förbättra miljön. År 2022 mottog producenten det prestigfyllda certifikatet Sustainable Wineries for Climate Protection (SWfCP) som ett tecken på engagemang för att ta hand om naturen och skydda den.
En Clarete—en blandning av blå och gröna druvor—Más Que Vinos' 5/4 är skapat från ett urval av 50-åriga buskvinstockar som växer på kalk- och lermarker, och är en blandning av 40% tempranillo, 20% garnacha, 20% airen och 20% malvar. De fyra sorterna skördades för hand och samjästes med spontan helklasjäsning och élevage i amfora.