Kräver lite smak eller fett i maten som t.ex. en klassisk grillad entrecôte med hemslagen bea och dubbelfriterade pommes. Servera svalt, några grader under rumstemperatur och gärna efter någon timme i karaff.
Dovt kryddig doft med tydliga mörka bär, skogsbädd och lite fat. Medelfyllig till fyllig smak med rund, tanninfast och riktigt ren, snygg fruktighet. Bra integrerade vegetala toner i bakgrunden som ger ett djup till smakbilden innan den lena, fruktiga avslutningen.
I byn Trespoux-Rassiels i vinregionen Cahors har vinfirman Mas del Perie sitt säte. Nuvarande ägaren, Fabien Jouves, köpte firman 2006 och startade med att konvertera odlingarna biodynamiskt. Idag är alla hans viner Demeter-certifierade och är oftast en blandning på olika druvor eller rena Malbec-viner. 'La Roque' är en 100% Malbec från en 5 hektar liten odling med gamla stockar.