• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
MAN Bosstok Pinotage 2017 Pinotage

MAN Bosstok Pinotage 2017

Pris 119 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
Bara 10 st kvar
Lagring
Drick nu eller inom de kommande 3-4 åren
Karaktär
Fruktigt och smakrikt
Färg
Ljust rubinröd med lila kant
Land
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Pinotage
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
4 g/l
Alkoholhalt
14%

Doft & Smak

Frisk, fruktig doft med alla klassiska Pinotage-karaktärer som mocca, choklad, rostat kaffe och vanilj från 20% fsatlagring. Smaken är rund och fruktig med mycket röda bär, muskotnöt, vanilj och choklad. Rund, sötfruktig avslutning.

Passar till

Servera som en Pinot runt 15-16 grader. Ett lätt och fruktigt vin som är perfekt till lite kryddigare kötträtter, pizza, rökt fläsk eller till smakrika rätter på kalv. Eller svalt bara som det är medan du väntar på glöden.

Beskrivning

Det började med den enkla planen att skapa ett vin man skulle älska att köpa. Tanken föddes mellan de tre vinmakare José Conde och bröderna Tyrrel och Philip Myburgh som därför började jobba tillsammans 2001 ihop med en grupp odlare i Paarl. Namnet kommer från deras fruars initialbokstäver (Marie, Anette och Nicky) då de behövde komma på ett bra sätt att motivera varför de skulle vara borta mer hemifrån; "de är ju för er skull". De 300 första lådorna skapade i Josés traktorskjul och idag 13 år senare producerar de mer än 175 000 lådor och exporterar till 25 länder. Framgångssagan beror till stor del på det fanatiska fokuset på att skapa prisvärda produkter. Något som bl.a. backas upp av Robert Parker "I tasted excellent wines from MAN Wines. This winery has some fabolous values!". Deras Pinotage är så mycket Pinot Noir det kan bli (druvan är ju en klon på bl.a. Pinot) i fruktig, lätt och tillgänglig stil!