Zinfandel till Maten

Zinfandel är en underbar druva att avnjuta i samband med måltid tack vare de mångsidiga kombinationsmöjligheterna.

Viner gjorda på Zinfandel-druvan produceras i oändligt många stilar och återfinns i en mängd skilda färger, aromer och konsistenser. Dess kända fruktdrivna karaktär återfinns allt som oftast i de röda vinerna som inte sällan drar åt det fylliga, sötfruktiga och friska hållet. 

De sötfruktiga och fylliga Zinfandel-vinerna passar utmärkt till kött såsom nötkött, lamm och vilt. Kombinera gärna köttet med rostade rotfrukter och sötpotatis.

De något lättare Zinfandel-vinerna kombineras fördelaktigt med grillad kyckling eller charkuterier. 

Under sommarens grillsäsong passar det utmärkt att öppna en fyllig och syltig Zinfandel. Denna avnjuts bra i kombination med en glaserad eller marinerad köttbit, gärna av nötkött. Under höstens viltsäsong kombinerar du med fördel grytor med kryddigare Zinfandel-varianter. 

En lättare sort passar utmärkt till pizza och luftigare förrätter. Även fågelanrättningar gifter sig fint med en lättare Zinfandel, ankrätter med en mustigare plommonsås kompletterar vinets fruktiga noter som påminner om björnbär, hallon, körsbär, russin och just plommon.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept