Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vin till midsommar

Lustiga små grodor, råa fiskar och en lång fallossymbol täckt av blommor. Den helt normala högtiden väntar runt hörnet. Men det finns en utmaning. Midsommarbuffen är lite spretig. Så här matchar du bäst maten med vinet!

Midsommar. Vi har längtat. Vi har drömt. Nu är det äntligen dags. Men vilket vin passar bäst till midsommarbuffén? Nedan listar vi vinstilarna vi helst ställer på bordet. Vi tar dagen steg för steg:

1. Läskande sommardrink!

När solen gassar är det extra gott med något läskande. Vi röstar för ett glas fruktigt prosecco. Vill du avancera grundar du glaset med ett par centiliter fräsch fläderblomssaft för att sedan ringla de pigga bubblorna över.

Ett festligt alkoholfritt alternativ är att byta ut prosecco mot alkoholfritt bubbel. Men med samma princip. Grunda glaset med flädersaften, så får du en precis lika svalkande drink.

Bonustips: För att reta smaklökarna och få upp aptiten passar det ypperligt bra att servera en kula citron-  och flädersorbet till drinken för att lägga grund för den härliga midsommaraftonen.

2. Vin till sill?

Klockan slår lunch och äntligen är det dags att duka upp buffén. Det är nu vi säger hej till den stora vinutmaningen: sillen. För låt oss vara ärliga. Sillen är inte den bästa vinkompisen. Men misströsta ej! När vi lägger till gräddfil och kokt färskpotatis så fungerar faktiskt ett krispigt och fruktigt riesling riktigt bra. Numera levererar vi även hantverksöl!

Om du skippar sillen och håller dig till den goda och krämiga västerbottenpajen, är ett glas friskt och fruktigt mousserande perfekt. De rara bubblorna bryter igenom det feta i pajen och skapar en fin harmoni.

3. Gräddig jordgubbstårta

Efter en vila från lunchen och lite dans runt midsommarstången har vi åter fått upp aptiten. Nu är det dags för fika och vad osar mer midsommar än den gräddiga jordgubbstårtan? 

Till det dricker vi ett svalt, immigt glas moscato eller ett rosaskimrande lambrusco rosato dolce. 

4: Dagen går mot sitt slut - grillen tänds

Det är grilldags och det har vi en helt egen guide för. Här kan du hitta den: vår guide till bästa grillvinet!

Glad midsommar önskar vi dig på Vinoteket.com!

En vänlig påminnelse: Glöm inte att beställa dina midsommarviner i tid. Vi står redo att leverera. Till sommarstugan. Till festen. Till dig. 

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan