Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vin och Bubbelkalender!

Återuppliva barndomsminnen med en trendig adventskalender! Nu i ett mer vuxet utförande, 24 luckor med goda viner hela vägen fram till jul.

Visst minns vi den spända längtan efter att få börja öppna de dagliga luckorna i adventskalendern? Nu kan du få återuppleva den mysiga känslan genom någon av våra estetiskt vackra men framförallt goda vinkalendrar och bubbelkalendrar! 24 flaskor vin hela vägen fram till jul.

Present till dig själv eller någon du håller av

Ett roligt arbete våra inköpare startade redan efter föregående jul, var att leta upp roliga och fina viner för att skapa goda och lyxiga vin- och bubbelkalenders till i år. 

De lyckades till slut landa i den fulländade blandning i vinkalendern bestående av 24 unika viner, varav “grand finale” är en läcker champagne att unna sig på självaste julafton. Eller varför inte den roliga bubbelkalendern som erbjuder tolv olika läckert bubblande och lyxiga mousserande viner som Prosecco och Spumante. För bubbel känns lite extra lyxigt och visst förtjänar du att unna dig lite lyx i julstressen? Den perfekta gåvan till dig själv eller någon du håller av. 

Adventskalenderns historia

På 1880-talets mitt var det en mamma i Tyskland som ville göra den långa väntan inför jul något mer uthärdlig för sin son, detta genom att på en färgglad kartongbit hänga upp 24 stycken kakor som han fick äta en om dagen fram till julafton. 

Sonen vid namn Gerhard Lang älskade vad hans mor gjort för honom och det gav honom inspiration till att, i vuxen ålder då han jobbade på ett tryckeri, tillverka en kalender med 24 stycken luckor bestående av fina bilder. På 1920-talet förfinade han sin idé och skapade den första tredimensionella kalendern avsedd för objekt, vilka ska ha prytts av religiösa motiv.

Som tur är har julkalendern utvecklats vidare sedan dess och vi är glada över att kunna erbjuda marknadens roligaste vin-och bubbelkalendrar 2022!

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan