Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bakom kulissen

På Vinoteket är var fjärde medarbetare en sommelier. När vi inte provar vin, pratar vi om vin. Den vanligaste frågan vi får är - vilka viner är bäst? Här är svaren.

Bästa vinerna - enligt personalen

Sarah, Vinotekets Italienproffs

Sarahs resa började med billiga jätteflaskor under studietiden i Italien, en period som lade grunden för en livslång passion för vin. Idag är hon trefaldig mästare i blindprovning och pratar om  italiensk vinkultur i en hyllad italienpodd. Sarah har bott elva år i Toscana och hennes gom är uppfostrad av sträva, torra, syrliga och tuffa röda viner.  Om lagrade får det gärna vara på stora, gamla ekfat.

Sarahs favoritviner


Kristian, Vinotekets äventyrare

Med en nyfikenhet större än en magnumflaska försöker han i största möjliga mån alltid prova något nytt, om han får chansen. Med ett snitt på fem provade viner om dagen är Kristian den personen i Sverige som har testat flest viner på druvsorten dornfelder. Kristian föredrar sina röda viner kraftfulla och torra, och vita viner krispiga med en touch av tropiskt eller blommigt.

Kristians favoritviner


Sanna, Vinotekets gastronom

Med en uppväxt där familjemiddagarna liknade en masterclass i vinets underbara värld, var Sannas öde i druvornas händer redan från start. Nu lever hon drömmen. “Jag jobbar med vin, jag njuter av vin och pratar vin. ”

Enligt Sanna är vin alltid godare till rätt mat på tallriken. Själv är hon en humörmänniska. Oavsett årstid. Hon kan laga en mustig gryta i juli när hon är sugen på ett glas bättre vin från norra rhône.

Sannas favoritviner


Pontus, Vinotekets vinrådgivare

Vår egen och Sveriges enda personliga vinshoppare. Han bär med sig en tydlig filosofi: vin ska avnjutas i gott sällskap, oavsett om det är en enkel Bordeaux med mamma eller en frisk Sauvignon Blanc för den nyfikna.

Behöver du vinrådgivning, eller planerar du kanske en fest? Då är Pontus din optimala vinkompis, kontakta honom för att få personligt anpassade vinrekommendationer. Kom i kontakt med Pontus här.

Pontus favoritviner

Relaterade produkter

Mer från Vinfolk

Visa mer från Vinfolk