Vin till midsommar

Kategorier: Vinskolan

Fågelkvitter, blomster och solkysst hud. Låt våra sommelierer tipsa om de bästa midsommarvinerna. 

Semestern står för dörren. Den tid på året vi så länge drömmer och längtar till under de mörka höst- och vintermånaderna. Vad passar då bättre än att unna sig något riktigt gott i glaset då tiden äntligen är kommen?

Nedan listar vi våra absoluta favorit-vinstilar att ställa fram på midsommarbordet. Vi tar dagen steg för steg:

1. Läskande midsommardrink!

När solen gassar är det extra gott med ett läskande glas fruktig Prosecco.

För att höja upplevelsen ytterligare och för att hålla sig pigg hela dagen är det en god idé att grunda glaset med ett par centiliter fräsch fläderblomssaft och sedan ringla det rara bubblorna över.

Ett festligt alkoholfritt alternativ är att byta ut Prosecco mot ett alkoholfritt bubbel, men med samma princip. Grunda glaset med flädersaften, så får du en precis lika läskande drink.

För att reta smaklökarna och få upp aptiten passar det ypperligt bra att servera en kula citron-  och flädersorbet till drinken för att lägga grund för den härliga midsommaraftonen.

2. Vin till sill

Klockan slår lunchtid och äntligen är det dags att duka upp buffén som oftast är fylld av havets läckerheter presenterade i små glasburkar med en rad olika inläggningar. Det är ju tyvärr så att den där goda sillen inte är den bästa vin-vännen men misströsta ej! När vi adderar gräddfil och kokt färskpotatis så fungerar faktiskt en krispig och fruktig Riesling riktigt bra. 

Skippar du sillen och håller dig till den goda och krämiga västerbottenpajen så är ett glas friskt och fruktigt mousserande perfekt eftersom de rara bubblorna bryter det feta i pajen och skapar fin harmoni.

3. Vin till jordgubbstårta

Efter en vila från lunchen och lite dans runt midsommarstången har vi åter fått upp aptiten. Nu är det dags för fika och vad osar mer midsommar än den saftiga jordgubbstårtan? 

Till det dricker vi ett svalt, immigt glas Moscato d’Asti eller ett rosaskimrande Lambrusco rosato dolce. 

4: Dagen till ända - grillen tänds

Här kan du läsa vår guide till bästa grillvinet!

Glad midsommar önskar vi dig på Vinoteket.com!

Relaterade produkter