• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Trendspaning 2021

Finns i kategorierna: Nyheter, Vinskolan

Tack vare er kunder får vi en stor inblick i vart trenden bär hän och därför listar vi nedan 2021 års starkaste trendspaning.

Med örat mot marken

Trots att temperaturen fortfarande pekar på minusstrecket är det många som efterfrågar krispiga vita viner, främst på druvorna Sauvignon Blanc, Riesling och Chardonnay men det söks även flitigt på några lite mindre kända druvor såsom Grüner Veltliner och Albariño. Det är så lite restsötma som möjligt som eftersöks.

På rödvinsfronten ser vi ett mönster liknande de vita

Italien ligger många varmt om hjärtat och länge har druvan Primitivo och vinstilen Appassimento samt Amarone i synnerhet regerat i de svenska folkhemmens glas. Nu ser vi dock en vändning och områden som det toskanska, Chianti vinner allt mer mark. De som istället letar sig utanför det omåttligt populära Italien söker på områden som Bordeaux och Bourgogne i Frankrike. Vi ser även att allt fler har upptäckt det spännande vinlandet Österrike med de inhemska druvorna Blaufränkisch och Zweigelt.

Vad är då slutsatsen

Slutsatsen är såklart att smaken är delad men att socker är något vi vill minska på 2021.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS