Stekt torskrygg med bacon & parmesancrème

Krämighet möter sälta i en smakrik fiskrätt med parmesancréme toppad med bacon. Servera med ett glas fylligt Chardonnay och kvällen är fulländad!

Torskryggens köttiga konsistens i kombination till krämig och smakrik parmesankräm får en extra skjuts av det krispiga baconet. Passar perfekt till ett glas vin gjort på druvsorten Chardonnay. Välj gärna ett som lagrats lite på ekfat - kanske hittar du det i Australien eller USA

Gör så här

Parmesancrème

  1. Finhacka schalottenlök, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår.
  2. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost.
  3. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.

Bacon

  1. Strimla bacon och knaperstek i panna.
  2. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.

Torsk

  • Skär fisken i portionsbitar.
  • Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek torsken ett par minuter på varje sida.
  • Salta och peppra

Servera torsken med ostcreme och bacon, hackad persilja, citronklyfta och nykokt potatis.

Ingredienser (4 pers)

Parmesancrème

  • 2 st Schalottenlökar
  • 2 dl vin, vitt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl parmesanost, riven

Bacon

  • 1 pkt bacon

Torsk

  • 700 g torskrygg, färdiga filéer
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar

Garnering

  • 1 knippe persilja
  • 1 st citron

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept