Pasta med zucchini
Recept på pasta alle zucchine med örter, parmesan och citron. Direkt från det naturligt vegetariska italienska köket.
Enkel och god pasta med zucchini, citron och massor av parmesan. Hemligheten ligger i att koka pastan nästan al dente innan den blandas med såsen samt att inte snåla med myntan. En vegetarisk vardagsrätt som alla tycker om!
Gör så här:
- Tvätta och torka zucchinin. Skär i bitar.
- Riv skalet av en ekologisk citron och pressa ut juicen.
- Finhacka vitlök tillsammans med basilika, mynta och hälften av det rivna citronskalet.
- Riv parmesanen och ställ åt sidan.
- Värm rejält med olivolja (4 msk minst) i en stor stekpanna och lägg i zucchini tillsammans med vitlökshacket.
- Krydda med salt och peppar och låt steka i några minuter.
- Under tiden, koka pastan i rikligt med saltat vatten.
- När pastan är nästan "al dente", häll av och blanda i zucchinipannan tillsammans med resten av citronzesten, citronsaften, parmesanosten och en skvätt pastavatten. Rör samman.
- Ringla över en god olivolja, lite extra mynta och hyvlad parmesan på toppen.
- Servera subito!
Ingredienser (4 pers)
400 g spaghetti eller annan lång pasta
4 mellanstora zucchini
80 gram parmesanost
1 citron
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Mynta
Basilika
Peppar
Salt
Vintips!
Servera till ett vitt vin med en frisk syrlighet. Testa ett vitt från italienska abbruzzerna eller ett vin gjort på druvsorten sauvignon blanc.
Buon apetito!