• Fri frakt hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5 • 33 495 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Kombinera rosévin med maten!

Kategorier: Vinskolan

Värmande solsken och långa dagar ger en längtan efter ett kallt glas rosévin! Och varför inte kombinera den svala drycken med gott tilltugg? 

Ett kallt, immande glas rosévin i handen och varma solstrålar som smeker kinden - det finns inte mycket som slår denna vällustande kombination. Något som är lätt att glömma är att rosévin är så mycket mer än bara ett sällskapsvin mellan måltider. Rosévin finns i många olika nyanser, fyllighetsgrader, aromer och nivåer av sockersötma vilket gör det passande även till mat.

Att matcha rätt

Att hitta rätt mat till rätt rosé kan vara lättare sagt än gjort. Det finns däremot ett flertal grundprinciper att förhålla sig till när du ska matcha rätt vin med rätt mat.

Torra & lätta roséviner med frisk syra:  Det perfekta sippvinet att dricka på egen hand utan tilltugg! Avnjut det kallt, sådär så det immar när solen står högt på himlen och strupen ropar efter svalka. 

Lätta roséviner med restsötma: Inmundiga immande kallt till solmogna jordgubbar, en frisk sorbet eller som ovanstående, helt i sin enkelhet.

Medelfylliga roséviner med frisk syra: Här börjar vinet ta ton och uppskattar en mer matig vän, gärna i form av en ljummen sallad fylld av vårens primörer. Varför inte en sallad där den krispigaste gröna nyskördade sparrisen lyser som en stjärna på tallriken?

Torra, fylliga roséviner med stor fruktaromatik: Bästa substitutet till det lätta rödvinet! Årets varma sommardagar trivs väldigt bra tillsammans med ett glas mörkt rosévin och det vi lägger på grillen, exempelvis grillad kyckling, grönsaker, halloumi eller skaldjur som serveras med en kall mynta & yoghurtsås samt ugnsrostad färskpotatis.

Passar rosévin bara på sommarhalvåret?

Rosévinet förknippas starkt med det varmare halvåret. Däremot är det inte bara under den friska våren och ljumna sommaren som drycken gör sig bra. Samtliga rosésorter fungerar minst lika bra på höst- och vinterhalvåret. Avnjut ett glas på en solig After Ski, framför brasan, till Mårten Gås eller varför inte ett rödfruktigt, mörkt rosévin till julskinkan.

Relaterade produkter