Lax & räkceviche med rostad tortilla

Ceviche är en latinamerikansk fiskrätt där man låter vit fisk marinera i, bland annat, lime, koriander och chili. Servera den kall som förrätt eller gör en större sats och ställ fram på buffén! Vinet som passar bäst till denna underbara rätt är helt klart en Riesling. Den eleganta restsötman möter den heta chilin och friska lime-smakerna.

Gör så här

Förberedelser

  1. Frys laxen i två dygn innan tillagning

Tortillas

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär tortillan i tårtbitar, ringla över lite olja och lägg på plåt.
  3. Rosta ca 5-10 min tills de är frasiga.

Lax & räkceviche

  1. Frys laxen i två dygn innan tillagning
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skär tortillan i tårtbitar, ringla över lite olja och lägg på plåt.
  4. Rosta ca 5-10 min tills de är frasiga.
  5. Tärna halvtinad lax fint.
  6. Blanda ihop med räkor, chili, gurka, magno, limeskal, limesaft, lök, olivolja och koriander.
  7. Salta och peppra.

Servering

  1. Servera med sallad och tortilla.

Ingredienser (4 pers)

Tortillas

  • 3 st vetetortillabröd

Lax & räkceviche

  • 300 g laxfilé
  • 250 g frysta räkor, skalade
  • 1-2 röd chili, finhackad
  • 1 gurka, urkärnad och fintärnad
  • Rivet skal och saft av 2 lime
  • 1 rödlök, finhackad
  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 2 nypor (ca 1 tsk) flingsalt
  • 2 krm nymalen peppar
  • 1 pkt skivad mango

Sallad till 4 personer

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept