Lax & räkceviche med rostad tortilla
Ceviche är en latinamerikansk fiskrätt där man låter vit fisk marinera i, bland annat, lime, koriander och chili. Servera den kall som förrätt eller gör en större sats och ställ fram på buffén! Vinet som passar bäst till denna underbara rätt är helt klart en Riesling. Den eleganta restsötman möter den heta chilin och friska lime-smakerna.
Gör så här
Förberedelser
- Frys laxen i två dygn innan tillagning
Tortillas
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär tortillan i tårtbitar, ringla över lite olja och lägg på plåt.
- Rosta ca 5-10 min tills de är frasiga.
Lax & räkceviche
- Frys laxen i två dygn innan tillagning
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär tortillan i tårtbitar, ringla över lite olja och lägg på plåt.
- Rosta ca 5-10 min tills de är frasiga.
- Tärna halvtinad lax fint.
- Blanda ihop med räkor, chili, gurka, magno, limeskal, limesaft, lök, olivolja och koriander.
- Salta och peppra.
Servering
- Servera med sallad och tortilla.
Ingredienser (4 pers)
Tortillas
- 3 st vetetortillabröd
Lax & räkceviche
- 300 g laxfilé
- 250 g frysta räkor, skalade
- 1-2 röd chili, finhackad
- 1 gurka, urkärnad och fintärnad
- Rivet skal och saft av 2 lime
- 1 rödlök, finhackad
- 3 msk extra virgin olivolja
- 1 kruka koriander, hackad
- 2 nypor (ca 1 tsk) flingsalt
- 2 krm nymalen peppar
- 1 pkt skivad mango
Sallad till 4 personer
Relaterade produkter
-
Gerharz PG1951 Riesling Semi Dry
99kr
149kr
-
Gerharz Mosel Riesling 2021
119kr
149kr
-
Gerharz Pfalz Riesling 2022
119kr
149kr
-
Fire Block Riesling 2022
149 kr
-
Best of Riesling
1 399kr
-
Fire Block Riesling 2023
149 kr
-
Lär känna Gerharz
1 079kr
-
Frank Kayser Riesling 2022
179 kr