Krämig Gorgonzolapasta
Den krämiga ostsåsen lägger sig perfekt i den skålformade pastan, en favoritkombination! Toppa med nymald svartpeppar och olivolja.
Pasta
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Sallad
- Skölj grönsakerna
- Strimla salladen
- Skär gurkan i halvmånar
- Skiva päronet
- Halvera rädisorna
- Lägg upp i en skål och ringla över lite olivolja och pressa över citronsaft.
- Salta och peppra efter smak
- Toppa med valnötter
Pasta sås
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs spenaten hastigt.
- Tillsätt creme fraiche och 1 dl av det kokande pastavattnet.
- Smula i 100 gram ost och rör om.
- Tillsätt citronskal och saft.
Servering
- Häll av pastavattnet och blanda pastan med såsen.
- Strö över hackad basilika, smula över resten av osten och toppa med rostad lök över pastan och pastasåsen.
- Servera gorgonzolapastan med salladen.
Pasta (4 pers)
- 400 gram tagliatelle
Pasta sås
- 70 gram färsk bladspenat
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl crème fraiche, naturell
- 1 dl vatten
- 140 gram gorgonzolaost
- 0,5 st citron(er)
- 0,5 kruka(or) färsk basilika
Sallad (4 pers)
- 0,5 st romansallat
- 0,5 st gurka
- 1 st päron
- 50 gram rädisor
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 50 gram valnötter
Topping
- 50 gram rostad lök
Relaterade produkter
-
Galanti Prosecco Extra Dry
119 kr
-
Nino Ardevi Prosecco
129 kr
-
Casa Toria Prosecc-O
129 kr
-
Bellino Prosecco Extra Dry
129 kr
-
Galanti Prosecco Rosé 2020
139 kr
-
POP IT NOW Spumante Brut
109 kr
-
Belvino Prosecco Extra Dry
149 kr
-
POP IT NOW Prosecco Brut
139 kr
-
Prosec(&)Co
999kr
-
Biasiotto Prosecco Fermo
149 kr
-
Diamantbubbel Stor
1 299kr