Krämig Gorgonzolapasta

Den krämiga ostsåsen lägger sig perfekt i den skålformade pastan, en favoritkombination! Toppa med nymald svartpeppar och olivolja.

Pasta

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

Sallad

  • Skölj grönsakerna
  • Strimla salladen
  • Skär gurkan i halvmånar
  • Skiva päronet
  • Halvera rädisorna
  • Lägg upp i en skål och ringla över lite olivolja och pressa över citronsaft.
  • Salta och peppra efter smak
  • Toppa med valnötter

Pasta sås

  • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs spenaten hastigt.
  • Tillsätt creme fraiche och 1 dl av det kokande pastavattnet.
  • Smula i 100 gram ost och rör om.
  • Tillsätt citronskal och saft.

Servering

  • Häll av pastavattnet och blanda pastan med såsen.
  • Strö över hackad basilika, smula över resten av osten och toppa med rostad lök över pastan och pastasåsen.
  • Servera gorgonzolapastan med salladen.

Pasta (4 pers)

  • 400 gram tagliatelle

Pasta sås

  • 70 gram färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche, naturell
  • 1 dl vatten
  • 140 gram gorgonzolaost
  • 0,5 st citron(er)
  • 0,5 kruka(or) färsk basilika

Sallad (4 pers)

  • 0,5 st romansallat
  • 0,5 st gurka
  • 1 st päron
  • 50 gram rädisor
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 gram valnötter

Topping

  • 50 gram rostad lök

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept