Krämig Gorgonzolapasta

Finns i kategori: Recept

Den krämiga ostsåsen lägger sig perfekt i den skålformade pastan, en favoritkombination! Toppa med nymald svartpeppar och olivolja.

Pasta

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

Sallad

  • Skölj grönsakerna
  • Strimla salladen
  • Skär gurkan i halvmånar
  • Skiva päronet
  • Halvera rädisorna
  • Lägg upp i en skål och ringla över lite olivolja och pressa över citronsaft.
  • Salta och peppra efter smak
  • Toppa med valnötter

Pasta sås

  • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs spenaten hastigt.
  • Tillsätt creme fraiche och 1 dl av det kokande pastavattnet.
  • Smula i 100 gram ost och rör om.
  • Tillsätt citronskal och saft.

Servering

  • Häll av pastavattnet och blanda pastan med såsen.
  • Strö över hackad basilika, smula över resten av osten och toppa med rostad lök över pastan och pastasåsen.
  • Servera gorgonzolapastan med salladen.

Pasta (4 pers)

  • 400 gram tagliatelle

Pasta sås

  • 70 gram färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche, naturell
  • 1 dl vatten
  • 140 gram gorgonzolaost
  • 0,5 st citron(er)
  • 0,5 kruka(or) färsk basilika

Sallad (4 pers)

  • 0,5 st romansallat
  • 0,5 st gurka
  • 1 st päron
  • 50 gram rädisor
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 gram valnötter

Topping

  • 50 gram rostad lök

Relaterade produkter

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre.

Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket drivs av Vinoteket.com ApS