• Snabb leverans hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5   49 689 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

5 julklappstips till vinälskaren

Vill du hitta den perfekta julklappen till din vinälskande syster, pappa, kompis eller kusin? Här listar vi de 5 bästa julklappstipsen till den som älskar vin. 

1. Ett vin med en kul historia

Ett dyrt vin kan alla hitta, likaså ett vin som fått höga betyg för sin smak. Svårare (och roligare) är det att hitta ett vin med en annorlunda story. Det kan vara ett vin som kommer från ett otippat område, ett vars blandning av druvsorter är unik eller ett från en gård som din vinälskande vän alltid pratat om att vilja besöka.

2. En vinmakarmiddag eller fördjupande masterclass

Är det något vinälskare gillar så är det att grotta ned sig i specialkunskap. Vinmakare besöker regelbundet de länder de exporterar till och om du är uppmärksam kan du lyckas boka in ett par platser på en middag eller provning.

3. En matlagningskurs eller kokbok

De flesta som gillar vin har även en stor kärlek till mat. Lär er göra pasta tillsammans under en kurs. Eller köp en bok om det och ge bort en kväll där ni tillsammans gör ett försök att sätta tänderna i uppdraget att göra en klassisk bolognese enligt konstens alla regler.

4. Bubbel-stopper

Kanske har din vän alla vin- attiraljer en kan tänka sig. Vinglas och vinöppnare är därför kanske överflödiga. Något som det däremot alltid tycks finnas för få av är champagne-stoppers. Särskilda korkar att sätta på bubbelflaskan så att den håller sig i kylen ett par dagar. Se alla våra vintillbehör.

5. Ett vin att lagra

Välj ett vin med en årgång då något särskilt hände i vännens liv - den där resan till Grekland ni åkte på 2001, året hen gifte sig, tog studenten eller fick barn. Tips! Skriv ett datum på flaskan då den bör drickas. Se våra lagringsviner här. 

Bonustips! 

Ge bort ett presentkort på vin! Då kan mottagaren själv välja det vin den är mest nyfiken på. Du väljer beloppet och presentkortet levereras via mail direkt efter köp. Bara att skicka eller skriva ut och ge bort! Snabbt och enkelt!

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan